@article { author = {Rezaee, Ghulam Reza}, title = {Acceptance of Halal Food among Non-Muslim Consumers}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {2}, number = {1}, pages = {5-16}, year = {2019}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2019.87955}, abstract = {Nutrition is a necessity of human life. From Islam's point of view, in addition to paying attention to the health of the appearance of food, its internal aspects is so important; therefore, in the discussion of nutrition, the word "Halal" is one of the concepts emphasized by the Qur'an and the infallible's narrations. So, Halal conceptcommonly concerns the Muslim consumers. However, with the raising concern on health, a halal foodbusiness today has huge potential in capturing non-Muslim as target market. The halal concept on food today isbeyond the understanding of religious values alone. It represents hygiene, cleanliness and the quality of the food consumed. The present paper uses a descriptive method and the result of the study may provide an insight to halal food producers to look into the non-Muslimconsumers as one of their target market in halal food industry. The findings may also provide better understanding onfactors influencing the market acceptance on the concept.}, keywords = {Acceptability,Halal,Non-Muslims,Food trade,nutrition}, title_fa = {عوامل تأثیرگذار بر مقبولیت غذای حلال در بین غیر مسلمانان}, abstract_fa = {تغذیه از ضروریات زندگی انسان بوده و هست. از نگاه اسلام، علاوه بر توجه به سالم بودن ظاهر غذا، برای جنبه‌های باطنی آن نیز باید اهمیت ویژه قائل بود؛ ازاین‌روست که در بحث تغذیه، واژه «حلال»، از مفاهیم مورد تأکید قرآن و سنت معصومین علیهم‌السلام است. اگرچه این مفهوم، معمولاً مربوط به مصرف‌کنندگان مسلمان است، اما امروزه با افزایش دغدغه سلامت در میان تمام مردم جهان، تجارت غذای حلال از ظرفیت بالایی در جذب غیرمسلمانان به‌عنوان بازار هدف برخوردار است. اکنون مفهوم حلال در مورد غذا، فراتر از یک ارزش مذهبی است و نشان‌دهنده بهداشت، پاکیزگی و کیفیت غذای مصرفی است. نوشتار حاضر با روش توصیفی به بررسی یک تحقیق میدانی انجام شده در بین غیر‌مسلمانان پرداخته است و می‌تواند این بینش را در تولیدکنندگان مواد غذایی حلال ایجاد کند که در صنعت غذای حلال، به مصرف‌کنندگان غیرمسلمان نیز به‌عنوان یکی از گروه‌ها در بازار هدف بنگرند. یافته‌ها همچنین می‌توانند درک بهتری از عوامل تأثیرگذار بر مقبولیت مفهوم مورد بحث در بازار ارائه کنند.}, keywords_fa = {حلال,مسلمانان,غذا,تغذیه,غیرمسلمانان}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_87955.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_87955_c8f026525dc38e81fee64fe5fc46caaf.pdf} } @article { author = {Pishahang, Mohsen and Mahdavi mehr, Mohammad hosein}, title = {A Comparative Study of Slaughter in Islam and Judaism}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {2}, number = {1}, pages = {17-34}, year = {2019}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2019.93050}, abstract = {Slaughter of animals in accordance with certain principles is one of the commonalities of Islam and Judaism. According to Jewish dietary law (Kashrut), meat must be made from special animals in a special way to qualify for consuming and be Kosher. According to Islamic law, slaughter of a halal animal has special conditions that allow its consumption. The purpose of this paper is to compare the slaughter of animals in the Jewish (Kusher) and Islamic religion. This research is organized in a descriptive-comparative method using library resources.}, keywords = {Slaughter,Kusher,Comparative Laws,Judaism,Islam}, title_fa = {بررسی مقایسه ای ذبح حیوانات در اسلام و یهود}, abstract_fa = {ذبح حیوانات با رعایت اصول خاص، از مشترکات دین اسلام و یهود است. بر اساس قوانین غذایی یهودیان(کشروت)، گوشت باید از حیوانات خاص و با شیوه خاص تهیه شود تا صلاحیت استفاده را داشته باشد و به تعبیری کوشر(kosher) باشد. بر اساس قوانین اسلامی نیز، ذبح حیوان حلال‌گوشت شرایط خاصی دارد که مصرف آن را مجاز می‌سازد. این پژوهش با هدف مقایسه بین ذبح حیوانات در دین یهود(کوشر) و ذبح حیوانات در دین اسلام، به اشتراکات و تفاوت‌های قوانین اسلام و یهود در این زمینه می‌پردازد. این تحقیق به شیوۀ توصیفی- تطبیقی و با استفاده از منابع کتابخانه‌ای سامان یافته است.}, keywords_fa = {ذبح,کوشر,احکام تطبیقی,یهود,اسلام}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_93050.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_93050_672ee5aa21669465ae9d19efd43b6d23.pdf} } @article { author = {Sadeghi, Hamed and Sadeghi, Reza and Sadeghi, Nafiseh}, title = {Jurisprudential Investigation of Transformation(Istihalah)}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {2}, number = {1}, pages = {35-49}, year = {2019}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2019.93081}, abstract = {Transformation(Istihalah) is one of the purifiers that there is a consensus among jurists on it.  The reason is metamorphosing the issue of religious law into another. In this paper, we will define the meaning of the transformation and explain that it has not come from the Shari'ah but from the Convention(o'rf). The definition states: "Transformation means the change of an impure thing into something that has real or apparent purity customarily". Then we will examine concepts such as "metamorphosis" and "sublation" to clarify their differences with transformation. We will also take a look at the cases of doubt in the realization of transformation(Istihalah) and discuss in some examples and Fatwas about the differences between the Rule of Purity and the transformation(Istihalah).}, keywords = {Transformation,Purity,Impurity,Metamorphosis,Sublation}, title_fa = {بررسی فقهی استحاله}, abstract_fa = {از جمله مطهراتی که اجماع بر طهارت پس از حصول آن شکل گرفته، استحاله می‌باشد که فقهاء علت آن را تبدّل موضوع حکم شرعی دانسته‌اند. در مقاله‌ی حاضر به تعریف و میزان استحاله پرداختیم و تشریح کردیم که استحاله در باب نجاسات و متنجسات، در زبان شریعت به عنوان مطهر نیامده و مسأله‌ای عرفی و مورد تأیید شارع می‌باشد. در تعریف بیان شد: «استحاله یعنی تغییر حقیقت عرفی یک چیز نجس یا متنجس به عنوان و چیز دیگری که طهارت واقعی یا ظاهری دارد». اگر عرف حقیقت یک چیز را تغییر کرده بداند، استحاله تحقق پیدا کرده است. سپس مفاهیم شبیه به استحاله همچون «انقلاب» و «استهلاک» را بررسی کردیم تا تفاوت آن با استحاله روشن شود. همچنین موارد شک در تحقق این مطهر را بررسی نمودیم که اجرای استصحاب نجاست، به خاطر شرط بقاء موضع، شک در مقتضی و کلی بودن حکم محل تأمل است و باید به قاعده‌ی طهارت تمسک نمود که در نمونه‌های ذکرشده از فتاوا، این مسائل مورد لحاظ قرار گرفته است.}, keywords_fa = {استحاله,طهارت,نجاست,انقلاب,استهلاک}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_93081.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_93081_9741f2b57aa92b69dbba2b21d9794231.pdf} } @article { author = {pish ahang, mohsen and pishnamasi rostamkolaei, mohammad ebrahim}, title = {A Comparative Study of the Jurisprudential rules of the Muslims Souks from the viewpoint of of the Shiites and Sunnis}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {2}, number = {1}, pages = {50-68}, year = {2019}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2019.93082}, abstract = {The Muslims Souk is one of the issues that has been considered since the beginning of Islam. Today, there are problems with large-scale transactions with other countries, although there have been many practical and scientific efforts. In this research, the jurisprudential rules of the Muslims Souk and the rule of buying and selling in those souks have been studied from the jurisprudential perspective and the views of the shiite and sunni's jourists. At first, the author deals with some concepts, terms and keywords such as rule, souk and Muslims. Then he goes on to discuss the jurisprudential rules of the Muslims Souk and outlines some specific issues pertaining to the Muslims souk, including whether the food, especially beef, mutton, poultry, fish, etc. that sold in the market has been slaughtered lawfully or not? In the other words, is the food in the Muslim souk generally Halal and pure or not?}, keywords = {Propulsion,Jurisprudential rules,Trading,Propulsion Principle}, title_fa = {بررسی تطبیقی احکام فقهی سوق‌المسلمین از دیدگاه شیعه و اهل سنت}, abstract_fa = {سوق‌المسلمین، یکی از موضوعاتی است که از ابتدای ظهور اسلام مورد توجه بوده است. امروزه با توجه به معاملات کلان با کشورهای دیگر، این مسئله با مشکلاتی روبرو شده است، هر چند که تلاش‌های عملی و علمی فراوانی در این باره صورت گرفته است. در این تحقیق، از منظر فقهی به قواعد فقهی بازار مسلمانان و حکم خرید و فروش در این بازار پرداخته و دیدگاه‌ه فقهای امامیه و اهل سنت در این زمینه بیان و تجزیه و تحلیل شده است. نویسنده در ابتدا، به کلیات تحقیق و مفاهیم اصطلاحات و واژگان کلیدی، مانند قاعده، سوق، مسلمین از لحاظ لغت و اصطلاح پرداخته است. در ادامه به احکام فقهی بازار مسلمین پرداخته و برخی مسائل خاص متعلق به بازار مسلمانان را مورد تدقیق قرار داده است؛ از جمله اینکه آیا موادغذایی، به ویژه گوشت گاو، گوسفند، مرغ، ماهی و... که در این بازار به فروش می‌رسد، ذبح شرعی شده است و یا به طور کلی مواد غذایی موجود در بازار مسلمانان شرعاً پاک و حلال است یا خیر؟}, keywords_fa = {سوق,احکام فقهی,خرید و فروش,قاعده سوق‌المسلمین}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_93082.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_93082_4b3027ac5047cc6c334708a84af64e3d.pdf} } @article { author = {Heidari, Seyed Sadegh and Mohammadi, Fatemeh}, title = {The cultural implications of the Qur'anic propositions concerning Halal food}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {2}, number = {1}, pages = {69-80}, year = {2019}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2019.93083}, abstract = {The purpose of this study is to investigate the cultural implications of the Quranic propositions concerning halal food. This research is a descriptive-analytic one which has been done using library resources as well as interpretations of the Holy Quran and narrative sources. The new idea in this paper is addressing cultural aspects and implications in the verses of the Holy Qur'an that deal with nutrition and halal food . The findings indicate that these quranic propositions address cognitive, behavioral and emotional domains and include human nutrition as well as human cultural in multiple domains. The cultural implications associated with the verses also provide a set of theoretical and practical guidelines for educators.}, keywords = {Education,Cultural aspects,Quranic Propositions,Halal food,The Holy Quran}, title_fa = {ساحت‌ها و دلالت‌های تربیتی گزاره‌های قرآنی ناظر به غذای حلال}, abstract_fa = {هدف این پژوهش، بررسی ساحت‌ها و دلالت‌های تربیتی گزاره‌های(آیات)‌ قرآنی ناظر به غذای حلال است. این پژوهش از نوع پژوهش‌های توصیفی، تحلیلی است که با استفاده از منابع کتابخانه‌ای و به طور گسترده‌تر تفاسیر قرآن کریم و منابع روایی انجام شده است. نوآوری پژوهش پرداختن به ساحت‌ها و دلالت‌های تربیتی در آیاتی از قرآن کریم است که ناظر به غذا و تغذیه حلال هستند. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد این گزاره‌ها ناظر به ساحت‌های شناختی، رفتاری، گرایشی و عاطفی بوده و فراتر از پرداختن به موضوعات تغذیه، تربیت انسان در ساحت‌های متعددی را در برمی‌گیرند. دلالت‌های تربیتی مستنبط از آیات نیز مجموعه‌ای از رهنمودهای نظری و عملی را برای دست‌اندرکاران امر تعلیم و تربیت به همراه دارد.}, keywords_fa = {تعلیم و تربیت,ساحت‌های تربیتی,گزاره‌های قرآنی,غذای حلال}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_93083.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_93083_72cdc8e054919a65a9eaca8a133dcbf7.pdf} } @article { author = {Ghodsi, Seyed Roholah and Namazi, Zahra and Ghaderzadeh, Omid and Faraji, Zahra}, title = {Investigation of production of halal collagen for in vivo implantation products}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {2}, number = {1}, pages = {81-89}, year = {2019}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2019.87954}, abstract = {Collagen is known to be a useful biocompatible material. Excellent biocompatibility, biological properties such as biodegradability and immunity make collagen a reliable source for medical applications. In university laboratories, they produce collagen from a variety of sources in order to be suitable for research work, but in the field of manufacturing a functional product that can be used in the medical industry and so on, the subject is quite different. The first issue is the animal source of collagen production that must be considered. In addition to the quality of the collagen and its cost-effectiveness, the way that the animal is caught and slaughtered, and the permissiblity of its meat are so important. Also, since the production of collagen is for medical use, the production process must meet the required standards. Nowandish Aafaq Company has been successful in producing Halal collagen with utilizing experienced personnel as well as passing various stages of research and a lot of tests. This paper has tried to examine the material of collagen, its characteristics, challenges and requirements of its production.}, keywords = {collagen,Halal,production,Medical Equipment,Food and Drug,Standard}, title_fa = {بررسی تولید کلاژن حلال برای محصولات کاشتنی داخل بدن}, abstract_fa = {کلاژن به عنوان یک ماده زیست‌سازگار پرکاربرد و مفید شناخته می‌شود. زیست‌سازگاری عالی، ویژگی‌های بیولوژیکی مانند زیست‌تخریب‌پذیری و ایمنی باعث گردیده کلاژن به عنوان یک منبع مطمئن در کاربردهای پزشکی مورد استفاده قرار گیرد. در آزمایشگاه‌های دانشگاهی، کلاژن را از منابع مختلفی تهیه می‌کنند که تا برای انجام کارهای تحقیقاتی مناسب باشد، ولی در زمینه تولید محصول کاربردی که قابل استفاده در صنایع پزشکی و غیره باشد، موضوع کاملا متفاوت است. اولین مسئله، منبع حیوانی تولید کلاژن است که باید مد نظر قرار گیرد. علاوه بر کیفیت کلاژن و مقرون به صرفه بودن آن، حلال‌گوشت بودن حیوان و نحوه صید و ذبح آن نیز اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. همچنین از آنجا که تولید کلاژن برای استفاده پزشکی صورت می‌گیرد، باید روند تولید دارای استانداردهای لازم باشد. شرکت درمان‌آفرین نواندیش آفاق با داشتن سابقه تولید و بهره‌بردن از وجود پرسنل مجرب و همچنین طی مراحل مختلف تحقیق و توسعه و انجام آزمایشات مختلف، موفق به تولید کلاژن حلال گردیده است. در این مقاله ماده کلاژن، ویژگی‌های آن، چالش‌های پیش رو و ملزومات مورد نیاز آن که ناشی از مطالعه و تجربه تولید است، مورد بررسی قرار می‌گیرد.}, keywords_fa = {کلاژن,حلال,تولید,تجهیزات پزشکی,غذا و دارو}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_87954.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_87954_842325b144f29d07aa18ce898383a9db.pdf} } @article { author = {Sabbagh Kalateh Hosseini, Elham and Hassanzadeh, Ozra}, title = {Analysis of the permission of consuming Iron by pregnant women from the viewpoint of Islam}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {2}, number = {1}, pages = {90-100}, year = {2019}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2019.93049}, abstract = {Iron is a very important mineral for health. The role of Iron in the biological processes of our body is vital and undeniable, and the use of it in the diet and drug supplements of pregnant women can have a special effect on maintaining their health and well-being. It comes from some Islamic rules such as "necessity of prevention of probable harm" and "the necessity between the rule of reason and the rule  of the shari'a". In order to develop  Islamic laws and jurisprudence, it is necessary to consider the views of medical practitioners as well as Islamic scholars. But on the other hand, some  recommend not to use iron tabletspeaple ,based on traditional medicine, which can lead to a deficiency of this vital ingredient in pregnant women. Therefor, it causes irreparable harm such as neonatal death, Low birth weight (LBW) and neonatal diseases such as autism. So, according to the reason and Shari'a, the consumption of the Iron is sufficient for pregnant women, otherwise they  will face physical and psychological disturbances. This paper has tried to explain the permissiblity of the use of Iron by pregnant women from the Islamic point of view by using the verses and narrations of the infallibles.}, keywords = {Permissiblity,Iron,Pregnant women,The Viewpoint Of Islam}, title_fa = {بررسی حلّیت استفاده آهن توسط زنان باردار از دیدگاه اسلام}, abstract_fa = {آهن یک ماده معدنی بسیار مهم برای سلامتی است.ﻧﻘﺶ ﻋﻨصر ﻛﻤﻴﺎب آهن در ﻓﺮآﻳﻨﺪﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴاﻳﻲ ﺑﺪن، ﺣﻴﺎﺗﻲ و ﻏﻴﺮﻗﺎﺑﻞ‌اﻧﻜﺎر اﺳﺖ و ضرورت استفاده آن که در رژیم غذایی ومکمل‌های دارویی زنان باردار می‌تواند در حفظ سلامت وتندرستی آنها اثر ویژه داشته باشد، ریشه در ایدئولوژی و ارزش‌های اسلامی دارد که از قواعد فقهی«لزوم دفع ضررمحتمل» و«ملازمه بین حکم عقل وحکم شرع» با توجه به قاعده لطف اثبات شده است. از آنجائی‌که در اصول اسلامی مباحث فقهی وحقوقی دارای اهمیت ویژه‌ای می‌باشند، باید درمسیر توسعه آن مقررات وقوانین اسلامی و نظریات پزشکان و کارشناسان طب وهمچنین علمای اسلامی مدنظر قرارگیرد.اما از طرفی توصیه افرادی به استناد طب سنتی به استفاده نکردن از قرص آهن که منجر به کمبود این ماده حیاتی در بانوان باردار می‌گردد، می‌تواند به ضررهای جبران‌ناپذیری از قبیل ﺗﻮﻟﺪﻧﻮزادﻛﻢ وزن، ﻣﺮگﺟﻨﻴﻦوابتلاء نوزاد به بیماری‌هایی هم‌چون اوتیسم منجر شود.لذا استفاده آهن به اندازه و به مقدار کافی توسط بانوان باردار الزامی استو هرگونه کوتاهی در استفاده از آن توسط افراد باردار خلاف عقل و شرع است و موجب اختلال جسمی و به تبع آن، روحی در آنها می‌گردد. دراین مقاله سعی شده است حلّیت استفاده ازعنصر آهن توسط زنان باردار از دیدگاه اسلام با استفاده از آیات وروایات معصومین علیهم‌السلام تبیین گردد.}, keywords_fa = {حلّیت,آهن,زنان باردار,دیدگاه اسلام}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_93049.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_93049_bc13ebb45eafe8de42288946b7094b52.pdf} }