@article { author = {Razavizadeh, Bibi Marzieh and Jahani, Moslem and Zamani Khademanlou, Hosein}, title = {Identify Effective Strategies for the Design and Commercialization of Tayyeb Food Brand}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {4}, number = {3}, pages = {1-9}, year = {2021}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2021.298688.1078}, abstract = {Introduction: Today, the role of brands in the success of a product has become much more important than in the past and the issue of "halal" has been introduced in the commercial and economic field as a "brand". On the other hand, if attention is paid to the desired quality of the product, it will lead to the creation of a brand called "Tayyeb".Methods: The present study was conducted with the aim of determining and presenting effective strategies in the field of design and commercialization of "Tayyeb" brand. Therefore, the data, statistics and library information collected from the experiences of forming a global halal brand were studied descriptively-analytically and also some information was obtained from field surveys (through interviews with experts). The obtained data set was evaluated using 4 and 9 cell matrices.Results: The findings indicated that in order to "design and commercialize the Tayyeb logo" based on the position in the 4 cells matrix, one should try to move forward by improving internal factors and taking advantage of the opportunities ahead. However, the position of this issue in the 9 cells matrix indicated that the appropriate strategy is selective investment and optimization and moving towards investment and its growth and development.Conclusion: Based on the results, Iran can enter aggressively in the first place and also in the second place in the field of commercialization of Tayyeb brand.}, keywords = {Halal,Strategic Factors Analysis,Tayyeb Brand,Designing and commercialization}, title_fa = {تعیین راهبرد‌‌های مؤثر در طراحی و تجاری‌‌سازی نشان غذایی طیب}, abstract_fa = {مقدمه: امروزه نقش برندها در موفقیت یک محصول بسیار با اهمیت‌تر از گذشته شده و موضوع «حلال» در عرصه تجاری و اقتصادی به عنوان «نشان» وارد شده است. در حالی‌که، چنانچه توجه و تأکید بر کیفیت مطلوب محصول نیز قرار گیرد منجر به ایجاد برندی به نام «طیب» خواهد شد.روش‌ها: پژوهش حاضر با هدف تعیین و ارائه راهبردهای مؤثر در زمینه طراحی و تجاری سازی برند «طیب» انجام شده است. بنابراین، داده‌ها، آمار و اطلاعات کتابخانه‌ای گردآوری شده از تجربیات شکل‌گیری نشان و تائیدیه حلال به روش توصیفی- تحلیلی مورد بررسی قرار گرفت و همچنین بخشی از اطلاعات از بررسی‌‌های میدانی (از طریق مصاحبه با صاحب نظران) به‌دست آورده شد. مجموعه اطلاعات به‌دست آمده با استفاده از ماتریس‌‌های چهار و نُه خانه‌‌ای ارزیابی شد. نتایج: یافته‌ها حاکی از آن بود که برای «طراحی و تجاری سازی نشان طیب» بر اساس موقعیت در ماتریس چهار خانه، باید سعی نمود از طریق بهبود عوامل داخلی و استفاده از فرصت‌های پیش رو به سمت جلو حرکت نمود. در حالی‌که، جایگاه این موضوع در ماتریس نُه خانه‌ای حاکی از آن بود که راهبرد مناسب، سرمایه‌گذاری انتخابی و بهینه‌سازی و حرکت به سمت سرمایه‌گذاری و رشد و توسعه آن می‌‌باشد.نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست آمده، ایران می‌تواند به صورت تهاجمی در درجه اول و نیز رقابتی در درجه دوم در زمینه تجاری‌‌سازی نشان طیب ورود یابد.}, keywords_fa = {حلال,تحلیل عوامل راهبردی,نشان طیب,طراحی و تجاری سازی}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_140293.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_140293_f04bc1a1816d18479007789a55f38b4d.pdf} } @article { author = {Ghavam zade, Negin and Jafariyan, sara and Nateghi, leila}, title = {Design of a functional drink formulation based on walnut kernel, whey protein concentrates and inulin and evaluation of its sensory properties}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {4}, number = {3}, pages = {10-20}, year = {2021}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2021.317164.1095}, abstract = {Introduction: Today, considering the daily growth rate of cardiovascular diseases, the tendency for consumption of low-fat products and use of plant-based foods such as nuts and seeds depending on the profile of fatty acids is increasing. Functional products are foods that go beyond basic nutritional needs, have valuable properties and health for the human body. Due to the use of chemicals (such as dyes, sweeteners, preservatives, etc.) in beverages and their adverse effects on human health, researchers today are looking for ways to optimize traditional and natural beverages. Meanwhile, in the society today, mixed drinks have a special place. Therefore, the purpose of this study was to produce a new useful drink using walnut kernel, based on whey powder and inulin.Methods: For this purpose, to evaluate the sensory properties, the formulation of this drink includes walnut (3, 5 and 7%), whey powder (5, 10 and 15% by weight) and inulin as a prebiotic and improves sensory properties (0.1, 0.2 and 0.3% by weight) was optimized by the response surface methodology.Results: The best overall sensory property was that of the formulation containing 5% whey powder, 7% walnuts, and 0.3% inulin. Due to the high importance of whey powder in most sensory properties as well as whey powder-inulin interaction, the most important interaction in the analysis of interactions on sensory properties was recognized.Conclusion: The use of powdered cheese, walnut kernels and inulin in appropriate proportions leads to the production of a drink with high acceptance by the tasting judges, which can be used as a healthy and useful snack.}, keywords = {Whey Powder,Inulin,walnuts,Functional}, title_fa = {طراحی فرمولاسیون نوشیدنی عملگرا بر پایه مغز گردو، کنسانتره پروتئینی آب پنیر و اینولین و بررسی ویژگی‌های حسی آن}, abstract_fa = {مقدمه: امروزه با توجه به علاقه برای مصرف نوشیدنی‌های فراسودمند، و گسترش روز افزون بیماری‌های قلبی و عروقی، تمایل به مصرف محصولات کم چرب و استفاده از غذاهای گیاهی از جمله مغزها و دانه‌ها با توجه به پروفایل اسیدهای چرب افزایش یافته است. فرآورده‌های فراسودمند، مواد غذایی هستند که فراتر از تأمین نیازهای تغذیه‌ای پایه، داری خواص ارزشمند و سلامت‌بخش برای بدن انسان می‌باشند. به دلیل استفاده از مواد شیمیایی (مانند رنگ‌ها، شیرین‌کننده‌ها، نگهدارنده‌ها و غیره....) در نوشیدنی‌ها و تأثیرات سوء آنها بر سلامت انسان، امروزه محققان به دنبال راه‌هایی برای بهینه‌سازی نوشیدنی‌های سنتی و طبیعی هستند. در این میان امروزه در جامعه نوشیدنی‌های مخلوط شده از جایگاه به خصوصی برخوردار می‌باشند. بنابراین هدف از این پژوهش، تولید یک نوشیدنی فراسودمند جدید با استفاده از مغز گردو، بر پایه پودر آب پنیر و اینولین بود.روش‌ها: بدین منظور برای بررسی خواص حسی، فرمولاسیون این نوشیدنی شامل مغز گردو (3، 5 و 7 درصد)، پودر آب پنیر (5، 10 و 15 درصد وزنی) و اینولین به‌عنوان پری‌بیوتیک و بهبود دهنده خواص حسی (1/0، 2/0 و 3/0 درصد وزنی) توسط روش سطح پاسخ بهینه‌یابی شد.  نتایج: مطابق با نتایج، بهترین خواص حسی (رنگ، طعم و احساس دهانی) مربوط به فرمولاسیونی با سطوح 5 درصد پودر آب پنیر، 7 درصد مغز گردو و 3/0 درصد اینولین بود. با توجه به اهمیت بالای عامل پودر آب پنیر در اکثر خواص حسی و همچنین برهم‌کنش پودر آب پنیر-اینولین مهم‌ترین برهم‌کنش در آنالیز برهم‌کنش‌ها بر خواص حسی شناخته شد.نتیجه‌گیری: بنابراین با استفاده از پودر آب پنیر، مغز گردو و اینولین در نسبت‌های مناسب سبب تولید نوشیدنی با پذیرش بالا از سوی داوران چشایی گردید که می‌تواند به‌عنوان یک میان وعده سالم و مفید مورد استفاده قرار گیرد.}, keywords_fa = {آب پنیر,اینولین,مغز گردو,نوشیدنی فراسودمند}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_142565.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_142565_4cff81e16c4cee2b8019965cf81ba588.pdf} } @article { author = {Matin, Nasrin}, title = {Analyzing the position of IRAN tourism destination competitiveness based on the WEF-TTCR index}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {4}, number = {3}, pages = {21-31}, year = {2021}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2021.288016.1075}, abstract = {Background and objective: Tourism destination competitiveness is a complex and multidimensional concept. The World Economic Forum (WEF) has been prepared and submit the reports about tourism competitive, travel assurance and respond to the transportation requests since 2007.This peper contains strategies based on internationally accepted indicators for the development of tourism in Iran with the aim of achieving a competitive advantage and increasing the competitiveness of Iran's tourism destination.Results: The research findings showed that the position of global competitiveness and regions of Iran has experienced an upward growth since 2015, however, this growth is very slow. Also, among the 14 indicators studied, Iran's ranking in the business environment, international acceptance and transportation infrastructure, land and port with a decline and unfavorable situation in 2019 compared to previous years and in other indicators has experienced relatively better conditions.Conclusion: What was obtained from the review of competitiveness reports was the unfavorable situation of Iran's competitiveness in the tourism environment that requires a paradigm shift and operational transformation in the pillars of the economic-political system of tourism.}, keywords = {Tourism,Tourism Destination Competitiveness,Travel & Tourism Competitiveness Index,Iran Tourism Destination}, title_fa = {تحلیل جایگاه رقابت پذیری مقصد گردشگری ایران مبتنی بر شاخص های WEF-TTCR}, abstract_fa = {سابقه و هدف: رقابت­پذیری مقصد گردشگری یک مفهوم پیچیده و چندبعدی است . انجمن جهانی اقتصاد (آمادگی شبکه ای) (WEF)، از سال 2007 اقدام به تهیه و ارائه گزارش­­های رقابت­پذیری گردشگری و اطمینان­بخشی به سفر و پاسخگویی به تقاضاهای سیستم­های حمل و نقلی می‌کند. این مقاله دربر دارنده راهبردهایی مبتنی بر شاخص­های مورد قبول بین­المللی به منظور دستیابی به مزیت رقابتی و افزایش توان رقابت­پذیری جهت توسعه گردشگری در ایران می­باشد.نتایج: یافته­ های پژوهش نشان دادند که جایگاه رقابت­پذیری جهانی و منطقه­ای ایران از سال 2015 به بعد رشد صعودی را تجربه کرده است؛ هرچند این رشد بسیار کند می­باشد. همچنین درسال 2019 از میان 14 شاخص مورد بررسی، رتبه ایران در محیط کسب و کار، پذیرا بودن بین­المللی و زیرساخت حمل و نقل، زمینی و بندرگاهی دارای افت و وضعیت نامطلوبی نسبت به سال­های گذشته داشته ولی سایر شاخص­ها نسبتاً شرایط بهتری را تجربه نموده اند.نتیجه‌گیری: آنچه که از مرور گزارش ­های رقابت­پذیری به دست آمد، وضعیت نامساعد رقابت­پذیری ایران در محیط گردشگری است، که نیازمند یک تغییر پارادایمی و تحول عملیاتی در ارکان نظام اقتصادی ـ سیاسی گردشگری است.}, keywords_fa = {گردشگری,رقابت‌پذیری مقصد گردشگری,شاخص‌های رقابت‌پذیری سفر و گردشگری,مقصد گردشگری ایران}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_140451.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_140451_d88196404d38ed1c42f3ecc1e0ffb7d5.pdf} } @article { author = {Homayounpour, Parisa and Shariatifar, Nabi}, title = {Evaluation of nano-chitosan coatings containing free and encapsulation form of aqueous extract of Angelica seed (Heracleum persicum L.) on quality characteristics of shrimp during storage}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {4}, number = {3}, pages = {32-46}, year = {2021}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2021.314784.1094}, abstract = {Introduction: Nowadays, adding biological compounds to free and fine-grained form in food packaging is one of the appropriate technologies . This study was performed to prepare a new degradable coating with free form and encapsulation of aqueous extract of Heracleum persicum L. with nanochitosan to increase the shelf life and improve the sensory properties of shrimp during refrigeration.Methods: In order to coat shrimp samples, nanochitosan with extract of Heracleum persicum L. 1.5-3% was used freely and finely coated and the effects of different coatings were prepared for microbial, chemical and sensory evaluation of shrimp during 16 Day in refrigerator. The aqueous extract of Heracleum persicum L.  was prepared, and in the next stage, the free aqueous extract became nanoliposomes.Results: The results of this study showed that encapsulation increases the antioxidant, antibacterial and sensory properties of the extract. Nanochitosan coatings containing encapsulation of aqueous extract of Heracleum persicum L. can effectively prevent microbial growth and chemical spoilage at low pH and the results of peroxide measurements thiobarbituric acid measurements and total volatile nitrogen measurements (P <0/05).Conclusion: Nanochitosan containing aqueous extract of finely coated Heracleum persicum L. extract in comparison with the control treatments, nanochitosan and nanochitosan containing aqueous extract of Heracleum persicum L.  showed the most significant effect on the chemical, bacteriological and sensory properties of coated shrimp during the experimental period. Therefore, the form of nanochitosan containing aqueous extract of 3% finely coated Heracleum persicum L. can be used as a suitable coating to increase food in the food industry.}, keywords = {edible coating,aqueous extract,Encapsulation,Shrimp,Antimicrobial properties,Antioxidant activity}, title_fa = {ارزیابی پوشش های نانوکیتوزان حاوی فرم آزاد و ریزپوشینه عصاره آبی گلپر(Heracleum persicum L. ) بر ویژگی‌های کیفی میگو در طی دوره نگهداری}, abstract_fa = {مقدمه: امروزه افزودن ترکیبات بیولوژیکی به فرم آزاد و ریزپوشانی شده در بسته‌بندی مواد غذایی یکی از فناوری‌های مناسب (بسته‌بندی‌های فعال) به شمار می‌رود. این مطالعه به‌منظور تهیه یک پوشش تجزیه‌پذیر جدید دارای فرم آزاد و ریزپوشینه عصاره آبی دانه گلپر به همراه نانوکیتوزان جهت افزایش زمان ماندگاری و بهبود ویژگی‌های حسی میگو در طی دوره نگهداری در یخچال انجام شد.روش‌ها: به منظور پوشش دهی نمونه‌های میگو، از نانوکیتوزان به همراه عصاره آبی دانه گلپر 5/1-3 درصد به‌صورت آزاد و ریزپوشینه شده استفاد شد و اثرات پوشش‌های مختلف تهیه شده جهت ارزیابی میکروبی، شیمیایی و حسی میگو در طی16 روز نگهداری در دمای یخچال مورد ارزیابی قرار گرفت. در ابتدا عصاره آبی دانه گلپر تهیه شد و در مرحله بعد عصاره آبی آزاد به‌صورت نانولیپوزوم درآمد.نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که ریزپوشینه‌دار کردن سبب افزایش خصوصیت آنتی اکسیدانی، ضد باکتری و حسی عصاره می‌گردد. پوشش نانوکیتوزان حاوی ریزپوشینه عصاره آبی دانه گلپر می‌توانند به‌طور مؤثری از رشد میکروبی و فساد شیمیایی جلوگیری کند، همچنین نتایج حاصل از آزمایشات اندازه‌گیری پراکسید، اندازه‌گیری تیوباربیتوریک اسید و اندازه‌گیری نیتروژن فرار کل بیانگر این موضوع است(P<0/05).نتیجه‌گیری: تیمار نانوکیتوزان حاوی عصاره آبی دانه گلپر ریزپوشینه شده در مقایسه با تیمارهای کنترل، نانوکیتوزان و نانوکیتوزان حاوی عصاره آبی دانه گلپر بیشترین تأثیر را روی ویژگی‌های شیمیایی، باکتریولوژی و حسی میگو پوشش داده شده، در طی دوره آزمایش نشان داد. بنابراین از فرم نانوکیتوزان حاوی عصاره آبی 3 درصد دانه گلپر ریز پوشینه شده می‌توان به‌عنوان یک پوشش مناسب برای افزایش نگهداری مواد غذایی در صنعت غذا استفاده نمود.}, keywords_fa = {پوشش خوراکی,عصاره آبی,ریزپوشینه,میگو,خواص ضدمیکروبی,فعالیت آنتی اکسیدانی}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_142632.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_142632_7e5216b9a444dfe0b4cfcc12bb6991b5.pdf} } @article { author = {Gholamnezhad, Jalal and Baranzehi, Tayebeh and Dehestani, Maryam and Jaefari, Azam}, title = {Investigation of the effect of some plant-based coatings on some physicochemical and chemical properties of orange fruit during storage}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {4}, number = {3}, pages = {47-59}, year = {2021}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2022.302202.1080}, abstract = {Introduction: Fruits are among the most important horticultural products that play a major role in supplying human nutrition and health needs. The rate of these lesions even reaches 80% in some cases. The fruits are still alive and breathe in the post-harvest stage. They rot after harvest A high percentage of fruit coatings have a chemical structure and are not edible. In this study, various plant extracts were used.Methods: In this study, Thomson orange fruit after coating with extracts of lavender, neem, and clove (at concentrations of 2, 4, and 6 x1000 ml solvent), wax, and chitosan (at three concentrations of 0.5, 1, and 1.5 ml solvent), was refrigerated for 100 days at 7 degrees Celsius and approximate humidity of 90%. In this study, various parameters including titratable acidity, soluble solids content, ripeness index, and protein content in Thomson Novel orange fruit, were treated with extracts prepared using aqueous and ethanolic solvents of various plants, were measured. For each treatment, distilled water was considered as control and for chitosan, chitosan was considered as control.Results: The results have shown that the wax treatment showed the highest acidity with 1.82 and then 1.5% chitosan treatments and neem with 2x 1000 with values ​​of 1.87 and 1.74 in the fifth sampling period (100th day). Control and chitosan treatments showed the highest amounts of soluble solids in the fifth sampling period, with values ​​of 10.66 and 10, respectively. This process was the same for solubility as the solids content. Regarding the amount of protein, the highest amount was related to the treatment of wax and chitosan that was 1.5%, and then ethanolic lavender was 6x 1000 with values of 80, 80, and 75.33, respectively.Conclusion: The antimicrobial effect and quality enhancement of the properties of the products have been proven by some natural compounds. Therefore, for commercial use, these results should be tested by coating the fruit using different concentrations on fresh products at the commercial level. As a result, the treated fruits are significantly different regarding titratable acidity, soluble solids content, ripeness index, and protein content. Among the applied treatments, the treatment of wax and ethanol lavender extract was 6x1000 and ethanolic clove was 6x1000, and chitosan coating was 1.5% better than the other treatments, and lavender extract and chitosan can be used as two natural compounds. While they are safe for human health, they have medicinal properties and are also halal.}, keywords = {Oranges,Chitosan,Plant extracts,Plant coating}, title_fa = {بررسی اثر برخی پوشش‌های با پایه عصاره گیاهی بر برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و شیمایی میوۀ پرتقال طی نگهداری در انبار}, abstract_fa = {مقدمه: میوه‌‌ها از جمله مهم‌‌ترین محصولات باغی هستند که نقش مهمی در تأمین نیاز‌‌های غذایی و سلامت انسان دارند. میزان این ضایعات حتی در برخی موارد به 80 درصد نیز می‌‌رسد. میوه‌‌ها در مرحله پس از برداشت هنوز زنده هستند و تنفس می‌‌کنند. میوه‌ها بعد از برداشت دچار فساد می‌‌شوند. درصد بالایی از پوشش دهنده‌‌های میوه‌‌ها ساختار شیمیایی دارند و غیر خوراکی هستند، در این مطالعه از عصاره‌های گیاهی مختلف استفاده شده است. روش‌‌ها: در این پژوهش میوه پرتقال تامسون بعد از پوشش دهی با عصاره‌‌های گیاهی اسطوخودوس، چریش و میخک (با غلظت‌‌های 2، 4 و 1000×6 میلی‌‌لیتر حلال)، موم و کیتوزان (با سه غلظت 5/0، 1 و5/1 در 1000 میلی‌‌لیتر حلال)، به مدت 100 روز در سردخانه با دمای 7 درجه سانتی‌‌گراد و رطوبت تقریبا 90 درصد نگهداری شد. در این مطالعه پارامتر‌‌های مختلف شامل اسیدیته قابل تیتراسیون، میزان مواد جامد محلول، اندیس رسیدگی و میزان پروتئین در میوه پرتقال رقم تامسون ناول، که تحت تیمارعصاره‌‌های تهیه ‌‌شده با حلال آبی و اتانولی گیاهان مختلف بودند، اندازه‌‌گیری شد. برای هر کدام از تیمارها، شاهد آب مقطر و برای کیتوزان هم شاهد کیتوزان در نظر گرفته شد.نتایج: نتایج نشان داد که تیمار موم بیشترین مقدار اسیدیته را با مقدار 82/1 نشان داد و بعد از آن تیمارهای کیتوزان 5/1 % و چریش 1000×2 با مقادیر 87/1 و 74/1، در دورۀ پنجم نمونه‌برداری (روز صدم) قرار داشتند. تیمارهای شاهد و سپس کیتوزان به ترتیب با مقادیر  66/10 و 10 بیشترین مقدار میزان مواد جامد محلول را در دورۀ پنجم نمونه‌برداری نشان دادند. این روند برای اندیس رسیدگی همانند میزان مواد جامد محلول بود. در مورد میزان پروتئین بیشترین مقدار مربوط به تیمار موم و کیتوزان 5/1 درصد و سپس اسطوخودوس اتانولی 1000×6 به ترتیب با مقادیر 80، 80 و 33/75 بود. نتیجه‌گیری: تأثیر ضد میکروبی و افزایش خواص کیفی محصولات توسط برخی از ترکیبات طبیعی ثابت گردیده، ولی به‌منظور استفاده تجاری، این نتایج به‌صورت پوشش‌‌دار کردن میوه در غلظت‌‌های مختلفی روی محصولات تازه در سطح تجاری باید آزمایش گردد. در نتیجه میوه‌‌های تحت تیمار، از نظر اسیدیته قابل تیتراسیون، میزان مواد جامد محلول، اندیس رسیدگی و میزان پروتئین با هم تفاوت معنی‌داری دارند. از بین تیمارهای اعمال شده، تیمار موم و عصاره اسطوخودوس اتانولی 1000×6 و میخک اتانولی 1000×6 و پوشش کیتوزان 5/1درصد از بقیه تیمارها بهتر بودند، و می‌‌توان از عصارۀ اسطوخودوس و همچنین کیتوزان به‌عنوان دو ترکیب طبیعی استفاده نمود، که ضمن اینکه برای سلامت انسان بی‌خطر هستند، خواص دارویی دارند و حلال نیز می‌‌باشند}, keywords_fa = {پرتقال,کیتوزان,عصاره‌های گیاهی,پوشش گیاهی}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_142900.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_142900_c7f582f228a8df7bb1f3c556edafb0a1.pdf} } @article { author = {Ghobadi Dana, Maryam and Kamandi, Narges and Ghavami, Mehrdad and Mortazavian, Amir Mohammad}, title = {Investigation of the diversity of existing methods for the detection of Halal gelatin products}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {4}, number = {3}, pages = {60-76}, year = {2021}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2022.312633.1093}, abstract = {Background and objective: Gelatin is used as an important component in the structure of food and medicine due to its special properties. The gelatin used in industry is mainly produced from animal species of bovine and porcine. In some cases, to reduce the cost of the product, a substandard raw material or other than what is stated in the product labeling is used. This is especially important in cases where the health of the consumer is endangered or when the use of certain substances is contrary to the religious precepts and beliefs of the community. Therefore, the ability to identify, detect and, in a more comprehensive way, authenticate the components of food with the origin of living organisms is essential for the health control system of the country. Identification of the species used in the gelatin structure is necessary from the perspective of consumer confidence in food health safety as well as religious beliefs.Results: Several methods have been introduced to determine the species in gelatin and its products from around the world, each has its advantages and disadvantages. In this research, the physical, chemical, and biological analytical methods used to identify the origin of gelatin and the authentication of the Halal product have been investigated. Methods such as FTIR spectroscopy, chromatography, ELISA, and polymerase chain reaction have been used for this purpose. One of the most successful methods is the PCR and its developed methods that can detect, identify and differentiate close species with sensitivity, specificity, high speed, and low-cost process.Conclusion: The validated DNA based methods such as PCR are more efficient than other methods and they can be used as reliable methods with 99% confidence, with a low detection limit (about nanograms of DNA per gram of sample). of course, specificity, sensitivity, robustness, reproducibility and repeatability of test method must be tested.}, keywords = {fraud detection,Gelatin,species identification,jelly product,qualitative PCR}, title_fa = {بررسی تنوع روش‌های موجود برای تشخیص حلیت در فرآور‌ده‌های ژلاتینی}, abstract_fa = {سابقه و هدف: ژلاتین مورد مصرف صنایع عمدتاً از گونه‌های حیوانی گاو و خوک تهیه می‌شود. گاهی برای کاهش هزینه تمام شده محصول از ماده اولیه نامرغوب یا غیر از آنچه در نشانه‌گذاری محصول عنوان شده است، استفاده می‌شود. این موضوع در مواردی که سلامت مصرف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کننده به مخاطره بیفتد و یا زمانی که مصرف ماده‌ای خاص با دستورات و عقاید دینی افراد جامعه مغایرت داشته باشد، دارای اهمیت بیشتری است. از این رو توانایی شناسایی، تشخیص و به عبارت جامع‌تر احراز هویت اجزای تشکیل دهنده ماده غذایی با منشأ موجود زنده برای سیستم کنترل بهداشتی کشور از ضروریات است. شناسایی و تشخیص منشأ گونه به کار رفته در ساختار ژلاتین از دیدگاه تأمین اطمینان مصرف‌کننده در مورد ایمنی بهداشتی غذا و نیز عقاید و باورهای مذهبی مورد نیاز می‌باشد. نتایج: روش‌های متعددی با هدف تعیین گونه موجود در ژلاتین و فرآورده‌های آن از سراسر جهان معرفی شده است که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود می‌باشند. در این تحقیق سعی شده است روش‌های تحلیلی فیزیکی، شیمیایی و زیستی مورد استفاده برای تشخیص منشأ ژلاتین و احراز هویت محصول حلال مورد بررسی قرار گیرند. روش‌هایی همچون طیف سنجیFTIR، کروماتوگرافی، ELISA و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز بدین منظور استفاده شده‌اند. یکی از روش‌هایی که در این زمینه موفق‌تر بوده است و مطالعات مختلفی در‌باره آن انجام شده است، روش PCR و متدهای توسعه‌یافته آن می‌باشد که با حساسیت، اختصاصیت، سرعت بالا و هزینه کم قادر به تشخیص، شناسایی و افتراق گونه‌های نزدیک به هم است.نتیجه‌گیری: روش‌های مبتنی بر DNA از جمله PCR نسبت به بقیه روش‌ها از کارایی بیشتری برخوردار هستند. این روش‌ها در صورت استانداردسازی می‌توانند به‌عنوان روش‌های مطمئن با درصد اطمینان 99% ، با حد تشخیص کم (در حدود نانوگرم DNA در گرم نمونه) مورد استفاده قرار گیرند. البته لازم است اختصاصیت، حساسیت، استحکام، تکرارپذیری و تجدیدپذیری روش‌های مبتنی بر DNA مورد بررسی قرار گیرند.}, keywords_fa = {تشخیص تقلب,ژلاتین,شناسایی گونه,فرآورده ژله‌ای,PCR کیفی}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_142950.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_142950_0cce486e1b5d4ff4a80e3b723dffe075.pdf} } @article { author = {Niazmand, Razieh and Shakeri, Monireh Alsadat and Razavizadeh, Bibi Marzieh and Jokar, Mojtaba}, title = {Designing a model for evaluating and ranking cold stores and date processing units based on Tayyib principles and AHP pattern}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {4}, number = {3}, pages = {77-89}, year = {2021}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2022.300546.1079}, abstract = {Introduction: From the Islamic point of view, food quality standards are expressed based on the concept of Halal and Tayyib. A food is Tayyib when it is pure and pure from all material and spiritual aspects. Due to the long history of date palm trees in Iran, the purpose of this study was to develop a model for evaluating the quality and ranking of dates based on good indicators.Methods: For this purpose, first, the stages of cold storage and packaging of date palm were evaluated in detail. In the next section, the existing national and international laws, standards, and challenges in the field of date fruit production, processing and packaging were discussed based on AHP method. Tayyib's parameters include being Halal, attractiveness, health, originality, and efficiency which for each of them were defined components and they were given weight. In the next step, checklists were prepared for all stages of cold storage, processing and packaging, based on the studies performed, and the main features and requirements were defined.Results: With the obtained information, the quality and ranking evaluation patterns were designed with specific criteria. In order to rank the units, first the evaluation points were given to each of the studied criteria using evaluation and scoring tables. Then the score of each criterion was multiplied by the coefficient of the relevant component and the total score of the criteria was obtained in each unit.Conclusion: Based on the results, Thus, the rank of the units (Tayyib class 1, Tayyib class 2, Tayyib class 3 and none) were specified.}, keywords = {Date Fruit,Ranking,Tayyib,Date packaging,Refrigerator,Evaluation pattern}, title_fa = {طراحی مدل ارزیابی و رتبه بندی سردخانه‌ها و واحدهای فراوری خرما بر اساس اصول طیب و الگوی AHP}, abstract_fa = {مقدمه: از منظر اسلام استانداردهای کیفی مواد غذایی بر اساس مفهوم حلال و طیب بیان شده است. یک ماده غذایی زمانی طیب است که از جمیع جهات مادی و معنوی، پاک و خالص و عاری از آلودگی باشد. با توجه به قدمت و پیشینه طولانی درخت خرما در ایران، هدف این پژوهش تدوین مدل ارزیابی کیفیت و رتبه‌بندی خرما بر اساس شاخص‌های طیب بود.روش‌ها: بدین منظور ابتدا مراحل سردخانه‌گذاری و بسته‌بندی خرما مورد بررسی قرار گرفت. در بخش بعدی به قوانین، استانداردها و چالش‌های ملی و بین‌المللی موجود در تولید خرما و واحدهای مربوطه بر اساس روش AHP پرداخته شد. شاخص‌های طیب شامل حلیت، جذابیت، سلامت، اصالت و برکت می‌باشند که برای هر یک از آنها مؤلفه‌هایی تعریف شد و به آن‌ها وزن داده شد. در مرحله بعد برای کلیه مراحل فرآیندها در واحدهای سردخانه،فرآوری و بسته‌بندی بر اساس مطالعات انجام شده بازبینه‌هایی تهیه و ویژگی‌ها و الزامات اصلی مورد نیاز تعریف شد.نتایج: با اطلاعات به‌دست آمده الگوهای ارزیابی کیفیت و رتبه‌‌بندی با معیارهای مشخص طراحی شدند. به‌منظور رتبه‌‌بندی واحدها ابتدا با استفاده از جداول ارزیابی و امتیازدهی به هر یک از معیارهای مورد بررسی امتیاز مربوطه داده شد. سپس امتیاز کسب شده هر معیار در ضریب مؤلفه مربوط به آن معیار ضرب شده و مجموع امتیاز معیارها در هر واحد به‌دست آمد.نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست آمده، بدین ترتیب رتبه واحد‌‌های مورد ارزیابی (طیب درجه یک، طیب درجه دو، طیب درجه سه و یا هیچکدام) مشخص شد.}, keywords_fa = {خرما,رتبه بندی,طیب,بسته بندی خرما,سردخانه,الگوی ارزیابی}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_142979.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_142979_1a91e95c925de0e6cdcea9e555122944.pdf} } @article { author = {Ammarloo, Morteza}, title = {Investigating the role of halal sustenance in strengthening jihadi spirit with the focus on epistemological characteristics}, journal = {Journal of Halal Research}, volume = {4}, number = {3}, pages = {90-104}, year = {2021}, publisher = {Halal Research Center of Islamic Republic of Iran Tel: +98-21-88909033 Fax Number: +98-21-88890858 Email Address: Ph@halal.ac.ir IR.MCIG NO. 83505 Director-in-Charge: Dr. Naficeh sadeghi Editor-in-Chief: Dr. Behrooz Jannat}, issn = {2676-5624}, eissn = {2676-5632}, doi = {10.30502/h.2022.306478.1082}, abstract = {Introduction:  Jihadi spirit and its strengthening in the Islamic society is one of the most basic needs of the people of the society, which is essential for its dynamism and stability. Therefore, special attention has been paid to verses and hadiths in order to strengthen the jihadi spirit and its influential characteristics.  Methods: This study, using verses and hadiths and related books, seeks to explain the relationship between halal living and the characteristics of jihadi spirit with a focus on the cognitive dimension. This research has been done by library study method and the necessary information has been collected and analyzed; Therefore, the research method in this article is descriptive-analytical. Results: In order to strengthen the jihadi spirit, it has enumerated several factors and tried to make it seem important that the jihadi spirit in the cognitive dimension has characteristics such as; Theology, self-knowledge, resurrection and Imamology, in which the role and relationship of a lawful day are explained in these characteristics. Conclusion: In religious texts, halal day and jihad are important practical issues in the lives of believers and in the Qur'an, God commands the prophets and believers to eat halal and participate in jihad, and also in the Qur'an and the hadiths of the Infallibles The connection and effect of a halal day on the characteristics of jihadi spirit has been ordered.}, keywords = {Jihadi spirit,halal day,Jihad,Quran,Narrations}, title_fa = {بررسی نقش روزی حلال در تقویت روحیه جهادی با محوریت شاخصه های معرفتی}, abstract_fa = {مقدمه: روحیه جهادی و تقویت آن در جامعه اسلامی ‌‌یکی از اساسی‌ترین نیاز افراد جامعه است که برای پویایی و استواری آن ضروری است. از این رو در آیات و روایات جهت تقویت روحیه جهادی و شاخصه‌های تأثیرگذار در آن توجه خاصی شده است و هدف از این پژوهش، بررسی نقش و چگونگی ارتباط روزی حلال در شاخصه‌های معرفتی روحیه جهادی با تکیه بر آیات و روایات و نظرات علما است.روش‌ها: این پژوهش با استفاده از آیات و روایات و کتب مرتبط با آنها در صدد تبیین ارتباط روزی حلال با شاخصه‌های روحیه جهادی با محوریت بعد شناختی می‌باشد. این پژوهش به روش مطالعه کتابخانه‌ای انجام گرفته و اطلاعات لازم جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل شده است؛ بنابراین روش تحقیق در این مقاله، توصیفی- تحلیلی محسوب می‌شود.  نتایج: برای تقویت روحیه جهادی، عوامل متعددی را برشمرده است و سعی شده آنچه که به نظر مهم رسید، و اینکه روحیه جهادی در بعد شناختی دارای شاخصه‌های از جمله؛ خداشناسی، خودشناسی، معادشناسی و امام شناسی است که نقش و ارتباط روزی حلال در این شاخصه‌ها تبیین شده است.نتیجه‌گیری: در متون دینی، روزی حلال و جهاد از مسائل مهم کاربردی در زندگی مؤمنین است و خداوند در قرآن، انبیاء و مؤمنین را به خوردن روزی حلال و شرکت در جهاد تشویق، و امر می‌کند و همچنین در قرآن، احادیث معصومین(ع) و سخنان علما دین، به ارتباط و تأثیر روزی حلال در شاخصه‌های روحیه جهادی سفارش شده است.}, keywords_fa = {روحیه جهادی,روزی حلال,جهاد,قرآن,روایات}, url = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_146110.html}, eprint = {https://jh-per.halal.ac.ir/article_146110_4926e0ae30950fb8fbf7c4c8d6dcc194.pdf} }