TY - JOUR ID - 114626 TI - بررسی شاخصهای تغذیه حلال و مقایسه آن با برنامه امنیت غذایی سازمان جهانی FAO JO - پژوهشنامه حلال JA - H LA - fa SN - 2676-5624 AU - غلامی, حمیده AD - کارشناس فقه و حقوق ، محقق دانشگاه مطهری مشهد، مشهد، ایران. Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 3 IS - 1 SP - 36 EP - 47 KW - امنیت غذایی KW - ایمنی غذایی KW - فائو KW - تغذیه حلال DO - 10.30502/h.2020.241577.1031 N2 - امنیت یکی از فاکتورهای مهم در تغذیه انسان است. سازمان جهانی غذا FAO پروتکل ویژه‌ای با عنوان امنیت غذایی تدوین کرده که بر اساس آن، در دسترس بودن غذا برای همگان، یکی از فاکتورهای امنیت غذایی به شمار می‌رود. بیشترین تمرکز سازمان جهانی غذا FAO در این پروتکل، بر امنیت توزیعی است. در این پروتکل نکاتی نیز درباره ایمنی غذایی بیان شده است. از طرفی استاندارد حلال با بهره‌گیری از آموزه‌های دین اسلام، امنیت و ایمنی غذایی را برای همه انسان‌ها به عنوان یک شاخص مهم در نظر می‌گیرد. از آنجا که انسان از نگاه دین اسلام، موجودی چند بُعدی و دارای جسم، ذهن، روان و روح است، بنابراین امنیت و ایمنی غذایی در همه این ابعاد می‌تواند شاخص کیفی بالاتری را برای غذای حلال از این منظر، نسبت به برنامه امنیت غذایی سازمان فائو ارائه دهد. نظام تغذیه حلال، به غذا به عنوان محصول نهایی تغذیه نمی‌نگرد، بلکه زنجیره تولید تا مصرف و جوانب آن را نیز در نظر می‌گیرد؛ بنابراین مصرف‌کننده به عنوان یکی از ارکان مهم زنجیره غذایی، باید از عدالت و امنیت لازم غذایی برخوردار باشد و این مهم تنها با رعایت شاخصه عدالت توزیع غذای کافی و کیفی ممکن خواهد شد. در مقاله حاضر به مقایسه شاخص‌های پیشنهادی امنیت و ایمنی غذایی حلال با برنامه امنیت غذایی سازمان جهانی فائو پرداخته شده است و تفاوت کمی و کیفی فاکتورهای امنیت و ایمنی غذایی در هر دو برنامه به داوری گذاشته شده است. UR - https://jh-per.halal.ac.ir/article_114626.html L1 - https://jh-per.halal.ac.ir/article_114626_1f3512387af41b6a3c9a636e761f4d18.pdf ER -