TY - JOUR ID - 135712 TI - جهانی‌سازی گوشت قرمز حلال، فرصت‌ها، چالش‌ها JO - پژوهشنامه حلال JA - H LA - fa SN - 2676-5624 AU - احمدی, محمد AD - گروه بهداشت موادغذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاداسلامی، آمل، ایران. Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 4 IS - 2 SP - 25 EP - 32 KW - گوشت قرمز KW - حلال KW - جهانی سازی KW - فرصت ها KW - چالش‌ها KW - نقاط ضعف و قوت DO - 10.30502/h.2021.135712 N2 - سابقه و هدف: غذای حلال بیش از 1400سال است که درجمعیت مسلمانان مصرف می‌شود ولی صنعت حلال در سال‌های اخیر بسیار رونق گرفته و تقاضای این غذا نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته است. درحال حاضر 1.8میلیارد نفر مسلمان درجهان زندگی می‌کنند که در حدود ۲۷ درصد از جمعیت جهان تخمین زده می‌شود که اکثریت قریب به اتفاق آنان پایبند به آداب دینی در امر غذا خوردن هستند. تخمین زده شده ‌بود که تعداد جمعیت مسلمانان تا سال ۲۰۳۰ از ۲ میلیارد نفر فراتر خواهد رفت. می‌توان گفت که تقریبا ۲۰ درصد مسلمانان در کشورهای غیرمسلمان زندگی می‌کنند.نتایج: جهانی شدن صنعت گوشت قرمز حلال که روز به روز در حال تحول روبه وسعت است، فرصت‌ها وچالش‌هایی دارد ازجمله فرصت‌های این امر آگاهی جهانی نسبت به بازار گوشت حلال توسط دولت‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات مالی غیرمسلمان، ظهور داده‌های پژوهشی قابل اتکاء، به‌کارگیری تبلیغات گسترده جهانی درخصوص غذای حلال، ایمنی وکیفیت گوشت حلال نسبت به غیرحلال، فرصت‌های سرمایه‌گذاری حلال توسط کشورهای اسلامی،  نبود راهبردهای شفاف برای همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، سردرگمی به‌خاطر استانداردهای گوناگون درحوزه گوشت حلال و تعارض منافع آنان، تأمین مالی نامناسب استارت آپها و نوآوری‌ها، آموزش‌های ناکافی، جنگ و خشونت در خاورمیانه، وجود ترس از اسلامی‌گری، فعالیت گسترده گیاهخواران، استانداردهای گوشت قرمزحلال تقلبی و... از جمله چالش‌ها و معایب این فعالیت هستند.نتیجه‌گیری: درحال حاضر برند گوشت قرمز حلال درانحصار کشورهای غیرمسلمان است اگرچه فرصت‌ها وچالش‌های جهانی‌سازی که درمقاله برشمرده شد شامل حال این کشورها می‌شود ولی کشورهای مسلمان مثل جمهوری اسلامی ایران با در نظرگرفتن این فرصت‌ها وچالش‌ها و نقاط ضعف و قوت می‌توانند بازار جهانی گوشت قرمز حلال را در آینده دردست بگیرند. UR - https://jh-per.halal.ac.ir/article_135712.html L1 - https://jh-per.halal.ac.ir/article_135712_2f44cf4f19fde98f15c5227d1bc1bc3b.pdf ER -