TY - JOUR ID - 154511 TI - تأثیر عصارۀ چای سبز و ویتامین D جهت مقابله با بیماری فراگیر کووید-19 JO - پژوهشنامه حلال JA - H LA - fa SN - 2676-5624 AU - توکلی, شیدا AU - مختاریان, محسن AD - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران. Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 5 IS - 2 SP - 1 EP - 11 KW - ویروس کرونا KW - ترکیبات زیست‌فعال KW - ویتامین D KW - عصارۀ گیاهان دارویی (به‌ویژه چای سبز) DO - 10.30502/h.2022.345417.1105 N2 - سابقه و هدف: بیماری جدید کرونا ویروس، کووید-19 که ناشی از سندرم حاد شدید تنفسی کرونا ویروس-2 (2-CoV-SARS) می‌باشد، به یک بیماری همه‌گیر تبدیل شده است و سبب مرگ بسیاری از مردم جهان شده و رکود اقتصادی شدید در دنیا و فشار قابل توجهی بر ساختارهای بهداشتی کشورهای جهان تحمیل نموده است. این مقاله امکان استفاده از عصارۀ گیاهان دارویی غنی از مواد شیمیایی (نظیر ترکیبات زیست‌فعال چای سبز) و مکمل‌ ویتامین D به‌صورت نانودرون‌پوشانی شده در ساختار کیتوزوم، که دارای فعالیت‌های ایمنی و ضدویروسی اثبات شده هستند را، مورد بررسی قرار می‌دهد. قابل ذکر است که این ترکیبات در توسعه غذاهای عملگرای جدید (نظیر نوشیدنی فراسودمند) نقش داشته و از جهت کاهش خطر ابتلا به 2-CoV-SARS با تقویت سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار گیرند. به‌علاوه، استفاده از این ترکیبات، می‌تواند مکمل اقدامات درمانی انجام شده علیه این بیماری باشند..نتایج: کرونا ویروس بیشتر سیستم تنفسی انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و علائم خفیفی مانند تب، سرفه خشک حتی تا عوارض شدید تهدیدکننده زندگی مانند ذات‌الریه، سندرم پریشانی حاد تنفسی که در نهایت منجر به مرگ می‌شود را ایجاد می‌کند.نتیجه‌گیری: مواد غذایی عملگرای نوآورانه غنی‌سازی شده با گیاهان دارویی و مکمل‌های‌ ویتامینی، نویدبخش بهبود سلامت عمومی ‌بوده و به عموم مردم در برابر عفونت‌های ویروسی مانند کووید-19 کمک شایانی می‌کنند. UR - https://jh-per.halal.ac.ir/article_154511.html L1 - https://jh-per.halal.ac.ir/article_154511_4618514e85a0d7469dbd97bfb8e6c83f.pdf ER -