مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 02188909033
فاکس : 02188890858
پست الکترونیک : ph@halal.ac.ir
شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505
مدیر مسئول : دکتر نفیسه صادقی
سردبیر : دکتر بهروز جنت
دبیر تخصصی: حامد صادقیپژوهشنامه حلال2676-56244120210522Fish Halal investigation using the structure of scales of different speciesبررسی حلیت ماهیان با استفاده از ساختار فلس گونه های مختلف11213433210.30502/h.2021.287177.1072FAسید علی اکبر هدایتیگروه تولید و بهره برداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.طاهره باقریمرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور، موسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، ایرانمهسا یازرلوگروه تولید و بهره برداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.Journal Article20210531<strong>Introduction</strong>: It is clear that the correct knowledge of scales and the identification of fish without scales are specialized propositions that cannot be achieved without the necessary knowledge. The body of most fish is covered with scales. The scales are made of horny or bony material. <br /><strong>Methods</strong>: Scales from the dorsal fin are slowly separated from the body of the fish. Place in sodium hypochlorite solution to remove mucus or other undissolved material. The scales are then washed and dehydrated in ethanol series. Finally, it is covered with a thin layer of gold and examined by electron microscopy. <br /><strong>Results</strong>: All cartilaginous fish have placoid or plate scales or serrated teeth on the outer surface of their body. Many eels, such as freshwater eels, have small, elliptical cycloid scales that attach to the skin. Catfish generally do not have clear and uniform scales and their bodies are often naked. Catfish do not have distinct scales and instead have leathery skin. Catfish evolved differently and have no scales. <br /><strong>Conclusion</strong>: The presence of scales in all cartilaginous fish (shark, shield and table fish) and some snake fish is clearly confirmed and proven, but in catfish the usual structure of scales is not confirmed and instead skate structures that have the same function as scales. And plays the role of scales or sequins is approved.<strong>مقدمه:</strong> فلس ماهیان به چهار دسته اصلی تقسیم و شامل فلس صفحهای یا پلاکوئید (Placoid)، فلس لوزی یا گانوئید (Ganoid)، فلس دایرهای یا سیکلوئید (Cycloid) و فلس شانهای یا کتنوئید (Ctenoid) میشود.<br /><strong>روشها: </strong>فلسهایی از ناحیه زیر باله پشتی، به آرامی از بدن ماهی جدا میگردند. در محلول هیپوکلرایت سدیم قرارداده شده تا موکوس و یا مواد جدا نشده دیگر جدا گردند. سپس فلسها شسته و در سریهای اتانول آبگیری میشوند. درنهایت بوسیله لایه نازکی از طلا پوشیده شده و توسط میکروسکوپ نوری و الکترونی نگاره مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرد.<br /><strong>نتایج: </strong>خارهای بیرون زده فلسهای پلاکوئید، به پوست کوسهها ویژگی یک بافت سخت را میدهد. اگر چه برخی از مارماهیان دارای فلس مشخصی نیستند ولی در بسیاری از مارماهیان نظیر مارماهی آب شیرین فلسهای سیکلوئید کوچک و بیضوی وجود دارد که بر روی پوست قرار میگیرد. در بعضی از گربهماهیها، پوست با صفحات استخوانی موسوم به اسکوتها (scutes) پوشانده شده است که نوعی زره بدن به طرق مختلف نمایان میشود. گربهماهی فلس مشخص نداشته و در عوض پوست چرمی دارد. گربهماهی به گونه دیگری تکامل یافته و فلس ندارند. با این حال، آنها دارای صفحات استخوانی برای محافظت هستند علاوه بر این، آنها از طریق پوست نفس میکشند و فلسها مانع این روند میشوند.<br /><strong>نتیجه گیری:</strong> وجود فلس در همه ماهیان غضروفی (کوسهماهی، سپر و سفرهماهی)و برخی از مارماهیان به طور واضح تأیید و اثبات میشود ولی در گربهماهیان ساختار معمول فلس یا پولک تأیید نشده و در عوض ساختارهای اسکیوتی که عملکرد مشابه فلس داشته و نقش فلس یا پولک را ایفا میکند تأیید میگردد.https://jh-per.halal.ac.ir/article_134332_86cafc84f00371f4fd35794ec15cfaef.pdfمرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 02188909033
فاکس : 02188890858
پست الکترونیک : ph@halal.ac.ir
شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505
مدیر مسئول : دکتر نفیسه صادقی
سردبیر : دکتر بهروز جنت
دبیر تخصصی: حامد صادقیپژوهشنامه حلال2676-56244120210522The ruling of serving lobster in Islamic societiesحکم سرو لابستر در جوامع اسلامی132313433310.30502/h.2021.287804.1074FAمهدیه غنی زادهگروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، سیستان و بلوچستان، ایران.Journal Article20210530<strong>Introduction:</strong> In today's society, one of the seafood served in some restaurants is lobster. However, it is not permissible according to the Shia religion and some Sunni religions, and it is only allowed to be used in some Islamic religions. Therefore, in some Islamic countries, this crab is found in restaurants. But in Iran, according to the rules of the country and Jafari Shia jurisprudence is not allowed. However, according to the famous saying of the jurists, the halal quality of aquatic animals is limited to scaly fish and shrimp.<br /><strong>Methods:</strong> As a result, due to the special need to study this issue, the present study has explained this in a descriptive-analytical manner.<br /><strong>Results:</strong> The findings of the present study indicate that the independent nature of lobster compared to shrimp and crabs, is among the unspecified aquatic animals in religious jurisprudence.<br /><strong>Conclusion:</strong> As a result, if we consider lobster as a different nature of these species, then, according to the famous saying, its halal properties is problematic. Consequently, serving lobster while it has haraam quality is an example of ignoring the sharia rules in Islamic society.<strong>مقدمه:</strong> امروزه در جامعه، یکی از آبزیانی که در برخی از رستورانها سرو آن رایج است، لابستر میباشد. این در حالی است که جواز ورود این گونه آبزی به چرخه غذایی در جامعه اسلامی ما، منوط به حلیت شرعی آن میباشد. حال آنکه مطابق قول مشهور فقها، حلیت آبزیان صرفاً منحصر به ماهیان فلسدار و میگو است. در نتیجه چنانچه لابستر را ماهیتی متفاوت از این گونهها به شمار آوریم، به تبع آن حکم حلیت آن، طبق قول مشهور با اشکال روبروست. لذا، سرو آن در عین حرمت آن نمونهای از نادیده انگاشتن احکام شرعی در جامعه اسلامی میباشد.<br /><strong>روشها: </strong>در نتیجه، نظر به ضرورت ویژه بررسی این موضوع، پژوهش حاضر به شیوه توصیفی- تحلیلی به تبیین این امر پرداخته است.<br /><strong>نتایج: </strong>یافتههای پژوهش حاضر، حاکی از آن است که ماهیت مستقل لابستر نسبت به میگو و خرچنگ، آن را در زمره آبزیان غیرمنصوص فقهی قرار میدهد.<br /><strong>نتیجهگیری:</strong> در نتیجه با توجه به حاکمیت اصالة الاباحه بر موارد غیر منصوص میتوان بر حلیت این قسم از آزیان، حکم نمود.https://jh-per.halal.ac.ir/article_134333_90ac3195738f3f6b99c90c6e141e7fa3.pdfمرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 02188909033
فاکس : 02188890858
پست الکترونیک : ph@halal.ac.ir
شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505
مدیر مسئول : دکتر نفیسه صادقی
سردبیر : دکتر بهروز جنت
دبیر تخصصی: حامد صادقیپژوهشنامه حلال2676-56244120210522Monitoring the level of microbial toxins and heavy metals in Iranian rice samples and Iranian rice flour collected from Kerman provinceپایش میزان سموم میکروبی و فلزات سنگین نمونه های برنج ایرانی و آرد برنج ایرانی جمع آوری شده از سطح استان کرمان243513433410.30502/h.2021.288505.1076FAانیسه زارعی جلیانیدانشگاه علوم پزشکی شیراز،شیراز، ایرانمحبوبه رضاییدانشگاه علوم پزشکی شیراز،شیراز، ایراننجمه خادمی پورگروه بیوتکنولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، ایران.0000-0001-5991-7225انوشه شریفانگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران0000000208496472Journal Article20210530<strong>Introduction:</strong> Rice is one of the most consumed cereals in Asia and the leading food of most Iranian families. Heavy metals such as arsenic, lead, cadmium, and mycotoxins such as aflatoxin B1 and total aflatoxin, ochratoxin, and some trichothecenes are susceptible to accumulation in rice tissue. Human nutrition with rice causes the entry of these toxic and dangerous substances into the body and causes neurological distress, and, with high carcinogenic potential, creates severe risks to human health.<br /><strong>Methods:</strong> In this study, ten samples of rice and rice flour produced in Iran were randomly collected at the supply level of Kerman city and evaluated for deoxynivalenol, xylene, ochratoxin A, aflatoxin G1, G2, B1, B2), cadmium, lead, and arsenic. SPSS software and Duncan mean comparison tests and T-test were used for statistical analysis.<br /><strong>Results:</strong> The results showed that all samples of Iranian rice with different brands in Kerman province, in terms of aflatoxin B1, total aflatoxin (total G1, G2, B1, B2), deoxynivalenol, zearalenone, and heavy metals cadmium, lead and arsenic were lower than the Iranian standard limit.<strong> </strong><br /><strong>Conclusion:</strong> Iranian rice and flour are not dangerous for consumers and have toxicology standards.<strong>مقدمه:</strong> برنج یکی از پرتولیدترین و پرمصرفترین غلات در آسیا و نیز غذای اصلی اغلب خانوادههای ایرانی است. فلزات سنگینی چون آرسنیک، سرب، کادمیوم و مایکوتوکسینهایی مثل آفلاتوکسین B1 و آفلاتوکسین کل، اکراتوکسین و برخی تریکوتسنها، مستعد تجمع در بافت برنج میباشند. تغذیه انسان با برنج موجب ورود این مواد سمی و خطرناک به بدن شده و سبب ایجاد ناراحتیهای عصبی گردیده و با پتانسیل بالای سرطان زایی، مخاطرات جدی برای سلامت انسان بهوجود میآورند.<br /><strong>روشها: </strong>در این پژوهش، تعداد 10 نمونه برنج و آرد برنج تولید داخل کشور، در سطح عرضه شهر کرمان به طور تصادفی جمعآوری شده و از نظر مایکوتوکسینهای دیاکسینیوالنول، زیرالنون، اکراتوکسین A، آفلاتوکسینG1,G2,B1,B2))، کادمیوم، سرب و آرسنیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای بررسی آماری از نرم افزار SPSS نسخه 25 و آزمونهای مقایسه میانگین دانکن و آزمون T استفاده شد.<br /><strong>نتایج: </strong>نتایج نشان داد که تمام نمونههای برنج ایرانی با برندهای مختلف موجود در سطح استان کرمان، از نظر میزان آفلاتوکسین B1، آفلاتوکسین کل (مجموع G1,G2,B1,B2)، دئوکسینیوالنول، زیرالنون و میزان فلزات سنگین کادمیم، سرب و آرسنیک پایینتر از حد مجاز استاندارد ایران بودهاند.<br /><strong>نتیجهگیری:</strong> برنجها و آرد برنج ایرانی برای مصرفکنندگان مخاطرهای ندارد و دارای استانداردهای لازم سمشناسی میباشد.https://jh-per.halal.ac.ir/article_134334_004e6cf19c6ac18cb5e1261f1e4b7409.pdfمرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 02188909033
فاکس : 02188890858
پست الکترونیک : ph@halal.ac.ir
شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505
مدیر مسئول : دکتر نفیسه صادقی
سردبیر : دکتر بهروز جنت
دبیر تخصصی: حامد صادقیپژوهشنامه حلال2676-56244120210522Investigation of chemical properties and content of phytosterols in first grade virgin and refined olive oils in Kerman province in 1399بررسی خواص شیمیایی و محتوای استرولهای گیاهی در روغنهای زیتون بکر درجه یک و پالایش شده موجود در سطح استان کرمان در سال 1399364513439210.30502/h.2021.285377.1071FAنجمه خادمی پورگروه بیوتکنولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران،تهران، ایران.0000-0001-5991-7225محبوبه رضاییدانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.انیسه زارعیدانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.انوشه شریفانگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران.Journal Article20210508<strong>Introduction:</strong> Olive oil is one of the valuable oils that has found a special place in the basket of households due to its numerous nutritional and quality properties. The fatty acid composition of olive oil, the amount of non-soapy substances such as tocopherols and sterols, the olive cultivar, and the olive fruit growing area used to extract the oil affect the number of polyphenol compounds and The quality and sensation of oils and their oxidative stability have a significant impact. The purpose of this study is to evaluate the quality of first-grade virgin olive oils and refined oils available in the market in 1399 in Kerman province and compare with the national standard of Iran to ensure the stability of the quality of oil consumed by different segments of society.<br /><strong>Methods:</strong> All tests for identifying and determining fatty acids and sterols were performed with gas chromatography, and mass chromatography equipment equipped with mass and chemical tests were performed with standard reagents and chemical solutions.<br /><strong>Results:</strong> Showed that the acidity and peroxide content of refined oil samples were significantly lower than first-grade virgin samples. The quenching coefficient of the refined oils was higher than that of the virgin oils, and the unsaponifiable number was higher in the virgin olive oil samples than in the refined samples.<br /><strong>Conclusion:</strong> All tested samples were within the acceptable standard and were acceptable according to the Iranian national standard.<strong>مقدمه:</strong> روغن زیتون از جمله روغنهای مفیدی است که به دلیل خواص بیشمار تغذیهای و کیفی که دارد، در سبد خانوارها جایگاه ویژهای یافته است. ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون، میزان مواد غیرقابل صابونی مثل توکوفرولها و استرولها، رقم زیتون و منطقه کشت میوه زیتون که جهت استخراج روغن، بهکار گرفته شده، بر میزان ترکیبات پلیفنل اثرگذار است و درنهایت ظروف مورد استفاده و شرایط نگهداری، بر ویژگیهای کیفی و حسی روغنها و پایداری اکسیداسیونی آنها تأثیر زیادی دارد. هدف از این پژوهش، بررسی کیفی روغنهای زیتون بکر درجه یک و روغنهای پالایش شده موجود در بازار در سال 1399 در استان کرمان و مقایسه با استاندارد ملی ایران بهمنظور اطمینان از ثبات کیفیت روغن مصرفی توسط اقشار مختلف جامعه میباشد..<br /><strong>روشها: </strong>آزمونهای شناسایی و تعیین مقدار اسیدهای چرب و استرولها با دستگاه کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی مجهز به مَس (Mass) و آزمونهای شیمیایی نیز با معرفها و محلولهای شیمیایی استاندارد صورت پذیرفت.<br /><strong>نتایج: </strong>نتایج این پژوهش نشان داد که میزان اسیدیته و پراکسید نمونههای روغن پالایش شده، بهصورت معنیدار کمتر از نمونههای بکر درجه یک بوده است. ضریب خاموشی روغنهای پالایش شده بالاتر از روغنهای بکر و عدد غیرقابل صابونی شونده در نمونههای روغن زیتون بکر بالاتر از نمونههای پالایش شده بود.<br /><strong>نتیجهگیری:</strong> تمام نمونههای مورد آزمون در حدود مجاز استاندارد قرار داشتند و بر اساس استاندارد ملی ایران قابل قبول بودهاند.https://jh-per.halal.ac.ir/article_134392_c6853e568e56c636fc66378fd4d0d615.pdfمرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 02188909033
فاکس : 02188890858
پست الکترونیک : ph@halal.ac.ir
شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505
مدیر مسئول : دکتر نفیسه صادقی
سردبیر : دکتر بهروز جنت
دبیر تخصصی: حامد صادقیپژوهشنامه حلال2676-56244120210522The role of halal sustenance in providing mental health with a focus on self-knowledgeنقش روزی حلال در تامین سلامت روان با محوریت خودشناسی465713439310.30502/h.2021.287777.1073FAمرتضی عمارلوگروه فقه و حقوق دانشگاه آزاد اسلامی بابل، بابل، ایران.Journal Article20210424<strong>Introduction:</strong> Mental health and providing it for a person is one of the most basic matters that are necessary for their dynamics and stability. Therefore, special attention has been paid to religious teachings to ensure the health and its effective characteristics, and the purpose of this study is to investigate the role of halal sustenance in self-knowledge and its impact on providing mental health by relying on verses, hadiths and opinions of scholars.<br /><strong>Methods:</strong> This study seeks to explain the relationship between halal sustenance and self-knowledge in providing mental health by using verses, hadiths and related books. This research is a library study and the necessary information has been collected and analyzed; Therefore, the research method in this article is descriptive-analytical.<br /><strong>Results:</strong> According to this study in order to create peace and mental health, several factors have been enumerated. What seemed to be important and is one of the influential factors, is self-knowledge which has characteristics such as knowledge and awareness, self-cultivation, asceticism, tireless effort and spirit, and theology are mentioned with the focus on the role of halal sustenance in creating peace.<br /><strong>Conclusion: </strong>In religious texts, especially the Holy Quran, halal sustenance and mental health has a special place and its preservation is emphasized in verses and hadiths, and also connection and role of halal sustenance in the characteristics of mental health in the Quran and the words of the Prophet (PBUH) and the Imams have been ordered.<strong>مقدمه:</strong> سلامت روان و تأمین آن برای یک شخص یکی از اساسیترین، امری است که برای پویایی و استواری آن ضروری است. از اینرو در آموزههای دینی جهت تأمین سلامت و شاخصههای تأثیرگذار در آن توجه خاصی شده است و هدف از پژوهش، بررسی نقش روزی حلال در شاخصهی معرفتی خودشناسی و تأثیر آن در تأمین سلامت روان با تکیه بر آیات و روایات و نظرات علما است.<br /><strong>روشها: </strong>این پژوهش با استفاده از آیات و روایات وکتب مرتبط با آنها در صدد تبیین ارتباط روزی حلال با خودشناسی در تأمین سلامت روان میباشد و به روش مطالعه کتابخانهای انجام گرفته و اطلاعات لازم جمعآوری و تجزیه و تحلیل شده است؛ بنابراین روش تحقیق در این مقاله، توصیفی- تحلیلی محسوب میشود.<br /><strong>نتایج: </strong>در این نتایج برای ایجاد آرامش روانی و سلامت روحی انسان، عوامل متعددی را برشمرده است آنچه که به نظر مهم رسید، یکی از عوامل تأثیرگذار، خودشناسی است که دارای شاخصههای است از جمله؛ علم و آگاهی، تزکیه نفس، زهد، تلاش و روحیه خستگیناپذیر و خداشناسی با محوریت نقش روزی حلال در ایجاد آرامش یاد شده است.<br /><strong>نتیجهگیری:</strong> در متون دینی بهویژه قرآن کریم روزی حلال و سلامت روان از جایگاه ویژه برخوردار است و بر حفظ آن در آیات و روایات تأکید شده است و همچنین به ارتباط و نقش روزی حلال در شاخصههای سلامت روان در قرآن و سخنان پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) سفارش شده است.https://jh-per.halal.ac.ir/article_134393_239bdf19006c8218405494ecc893f6e7.pdfمرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 02188909033
فاکس : 02188890858
پست الکترونیک : ph@halal.ac.ir
شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505
مدیر مسئول : دکتر نفیسه صادقی
سردبیر : دکتر بهروز جنت
دبیر تخصصی: حامد صادقیپژوهشنامه حلال2676-56244120210522Halal Certification for edible insectsگواهی حلال برای حشرات خوراکی586713433910.30502/h.2021.284875.1070FAابراهیم عباسیگروه حشره شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.0000000318615321حمزه علی پورمرکز تحقیقات علوم بهداشتی، انستیتو بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.0000-0001-6896-0559مظفر واحدیگروه حشره شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.0000000175438857مصطفی موسی شعارمدیر حوزه علمیه شفق، مرکز مدیریت و خدمات حوزه علمیه قم، قم، ایران.0000-0002-6623-3427Journal Article20210505To prevent food shortages in the world and minimize greenhouse gases, the United Nations has promoted the use of insects to provide part of the human food protein. Accordingly, people will be more motivated to consume edible insects, and the global market for edible insects is projected to increase significantly by 2023. Countries do not have a common position on certifying the consumption of edible insects. The purpose of this study is to collect the views of scholars of the four Sunni religions on the use of edible insects based on the theories of the Qur'an and religion.
<strong>Results:</strong> Critical discourse analysis as a research method can guide the whole research process, while content analysis is the main research method.
<strong>Conclusion:</strong> Includes indicators that should be considered when confirming the legality of insect foods. The novelty of this research helps Islamic sciences researchers in using edible insects. They can develop a program for edible insects by getting to know each other's opinions. In the end, it should be noted that in many religions, consumption of edible insects (Entomophagy) is illegal and haram.<strong>سابقه و هدف:</strong> برای جلوگیری از کمبود مواد غذایی در جهان و به حداقل رساندن گازهای گلخانه ای، سازمان ملل استفاده از حشرات را برای تامین بخشی از پروتئین غذایی انسان ترویج داده است. بر این اساس، مردم انگیزه بیشتری برای مصرف حشرات خوراکی خواهند داشت و پیش بینی می شود تا سال 2023 بازار جهانی حشرات خوراکی افزایش قابل توجهی داشته باشد. کشورها موضع مشترکی در مورد تایید مصرف حشرات خوراکی ندارند. هدف از این پژوهش، گردآوری دیدگاههای علمای مذاهب چهارگانه اهل سنت در مورد استفاده از حشرات خوراکی بر اساس نظریههای قرآن و دین است.
<strong>نتایج:</strong> تحلیل گفتمان انتقادی به عنوان یک روش تحقیق میتواند کل فرآیند تحقیق را هدایت کند، در حالی که تحلیل محتوا روش اصلی تحقیق است.
<strong>نتیجه گیری:</strong> شامل شاخصهایی است که هنگام تایید قانونی بودن غذاهای حشرات خوراکی باید در نظر گرفته شود. تازگی این تحقیق به محققان علوم اسلامی در استفاده از حشرات خوراکی کمک میکند. آنها میتوانند با شناخت نظرات یکدیگر برنامهای برای حشرات خوراکی تهیه کنند. در انتها لازم به ذکر است در بسیاری از مذاهب حشرهخواری غیر مجاز و حرام میباشد. https://jh-per.halal.ac.ir/article_134339_82daeb8e3d00249e6c6540664040dd92.pdfمرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 02188909033
فاکس : 02188890858
پست الکترونیک : ph@halal.ac.ir
شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505
مدیر مسئول : دکتر نفیسه صادقی
سردبیر : دکتر بهروز جنت
دبیر تخصصی: حامد صادقیپژوهشنامه حلال2676-56244120210522Intellectual Property Rights and Research and Development Challenges in the Pharmaceutical Industryحقوق مالکیت فکری و چالشهای تحقیق و توسعه در صنعت دارو688513629610.30502/h.2021.270854.1061FAشهریار اسلامی تبارمدیر گروه تخصصی حقوق سلامت دانشگاه علوم پزشکی مجازی، تهران، ایران.احسان لامعدانش آموخته حقوق تجارت بین الملل دانشگاه آزاد پردیس، تهران، ایران.سعید علیزاده مالکپژوهشگر حقوقی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.فاطمه انواردانش آموخته حقوق خصوصی دانشگاه علوم تحقیقات، تهران، ایران.Journal Article20210202<strong>Introduction:</strong> To strengthen and promote public health, governments try to encourage pharmaceutical companies to conduct research and pharmaceutical innovation by providing incentives such as patents or intellectual property so that they enjoy special rights arising from drug registration as an invention.<br /><strong>Methods:</strong> I This article examines experimental research on intellectual property and the pharmaceutical industry on methodological issues and the main sources of data on some important issues and fundamental gaps in this direction.<br /><strong>Results:</strong> Despite the existence of fundamental issues, there is relatively little empirical evidence in support of intellectual property policy, and the pharmaceutical sector in the economic field is not only complex, but also has high legal oversight. However, interventions by educated intermediaries such as physicians and pharmacists have a profound effect on drug demand. In this way, the community's need for access to new and effective drugs is met.<br /><strong>Conclusion:</strong> It is the duty of governments to ensure the safety, efficiency and quality of health products, focusing on the health of individuals in society. According to the traditional rules of the patent system, there are two major challenges to the advancement of the new drug capability, and even the Trips agreement does not say that these innovations are new, but only requires members of the World Intellectual Property Organization to certify patents. Grant products and processes that are fundamentally new.<strong>مقدمه:</strong> دولتها برای تقویت و اشاعه بهداشت عمومی سعی در ترغیب شرکتهای داروسازی به انجام تحقیقات (Reasearch & Develop) و نوآوری دارویی با ارائه مشوقهایی چون حق اختراع یا مالکیت فکری دارند تا آنان از حقوق ویژه ناشی از ثبت دارو بهعنوان اختراع بهرهمند شوند.<br /><strong>روشها: </strong>این مقاله بهصورت توصیفی و مطالعه کتابخانهای و با استفاده از پژوهشهای تجربی درخصوص مالکیت فکری و صنعت دارو درخصوص موضوعات روششناختی (متدلوژیکی) و منابع اصلی دادهها به برخی از موضوعات مهم و شکافهای اساسی در این راستا میپردازد.<br /><strong>نتایج: </strong>علیرغم وجود مباحث و مسائل اساسی، شواهد تجربی نسبتاً اندکی در حمایت از سیاستگذاری درخصوص مالکیت فکری به چشم میخورد و بخش دارو در عرصه اقتصادی نه تنها پیچیده، بلکه از نظارت قانونی بالایی برخوردار است. هرچند دخالتهای واسطههای تحصیلکرده مانند پزشکان و داروسازان تأثیر شدیدی بر تقاضای دارو دارند. به این طریق نیاز جامعه به دسترسی به داروهای جدید و مؤثر تأمین میشود.<br /><strong>نتیجهگیری:</strong> این وظیفه دولتها است تا از ایمنی، کارآیی و کیفیت محصولات سلامتمحور در سلامت آحاد جامعه اطمینان حاصل کنند. بر اساس قواعد سنتی نظام حق اختراع، دو چالش اساسی پیشروی قابلیت کاربرد جدید دارویی وجود دارد و حتی موافقتنامه تریپس در مورد جدید محسوب شدن این نوآوریها مطلبی نگفته است، بلکه صرفاً اعضای سازمان جهانی مالکیت معنوی را ملزم کرده است که گواهی ثبت اختراع را به محصولات و فرآیندهایی که از اساس جدید هستند، اعطا کند. اولین چالش این است که آیا کشف کاربرد جدید دارویی جزء روشهای معالجه تلقی میشوند یا خیر و دومین چالش درخصوص جدید محسوب شدن این نوآوریها استhttps://jh-per.halal.ac.ir/article_136296_873a758d5a58defa0c6d8f18777ec68b.pdfمرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 02188909033
فاکس : 02188890858
پست الکترونیک : ph@halal.ac.ir
شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505
مدیر مسئول : دکتر نفیسه صادقی
سردبیر : دکتر بهروز جنت
دبیر تخصصی: حامد صادقیپژوهشنامه حلال2676-56244120210522Measurement of zinc, copper, lead and cadmium in a variety of yogurt and Dough available on the market by voltammetryاندازه گیری ریز مغذی های روی، مس و آلاینده های سرب و کادمیوم در انواعی از ماست و دوغ موجود در بازار با روش ولتامتری و دستگاه پلاروگراف869313631310.30502/h.2021.257470.1055FAنفیسه صادقی1-گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.
2-مرکز تحقیقات حلال، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهران، ایران.0000-0002-1613-1617معصومه بهزادگروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.منان حاجی محمودیگروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.0000-0003-0006-6125بهروز جنتمرکز تحقیقات حلال، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهران، ایران.سروش فتحیگروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.Journal Article20201115<strong>Introduction:</strong> Food products contain various chemicals, including essential and nutritious elements, toxic and harmful elements, among which dairy products are widely consumed among people and it is necessary to check the number of elements such as zinc and copper that are essential for the vital activities of the body and toxic heavy metals such as cadmium and lead that enter dairy products due to environmental pollution, need to be controlled and monitored.<br /><strong>Methods:</strong> To investigate the amount of zinc, copper, lead and cadmium metals in yoghurt and doogh, the products of 12 high-consumption factories in Tehran, which included 9 brands of yoghurt and 9 brands of doogh, were collected by Differential Pulse Anodic Stripping Voltammetry method due to High sensitivity and selectivity Dry Ash method was used to prepare the sample and the samples were injected into the tube of the machine and to draw the calibration curve, the method of adding the standard edition (three times in each step) was used. The average concentration of zinc was processed by using SPSS software.<br /><strong>Results:</strong> For yoghurt and doogh the average concentration of zinc was 27.08 ± 4.56 and 8.72 ±1.53 µg/l respectively, and for copper 4.94± 0.70 and 3.21± 0.59 µg/ l, and for cadmium 6.34 ± 0.73 and 4.05± 0.64µg/l and for lead was 4.84 ± 0.69 and 3.09 ± 0.62 µg/l, respectively that according to the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) and the World Health Organization (WHO) and the USDA, the concentration of all metals was below the permitted level and there was no significant difference between the concentrations of yoghurt and doogh samples. (pvalue>0.05)<br /><strong>Conclusion:</strong> Considering the increasing consumption of yoghurt and doogh dairy products in the household food basket and its serious role in daily nutrition, therefore, it seems necessary to study and control the quality of zinc and copper and lead and cadmium micronutrients contaminants.<strong>مقدمه:</strong> محصولات غذایی حاوی مواد شیمیایی مختلفی، شامل عناصر ضروری و مغذی، عناصر سمی و مضر هستند در این بین محصولات لبنی مصرف گسترده ای در بین افراد دارد وبررسی میزان عناصری مانند روی و مس که جهت فعالیت های حیاتی بدن ضروری بوده و فلزات سنگین سمی مانند کادمیوم و سرب که در اثر آلودگی های محیطی وارد محصولات لبنی میشود و به، به کنترل و پایش نیازمند است.<br /><strong>روشها:</strong> برای بررسی میزان فلزات روی، مس، سرب و کادمیوم در ماست و دوغ، محصولات 12 کارخانه پر مصرف در سطح شهر تهران که شامل 9 نشان تجاری ماست و9 نشان تجاری دوغ بود، جمع آوری شده و به روش Differential Pulse Anodic Stripping Voltammetry به دلیل حساسیت بالا و انتخابپذیری آن استفاده شد. جهت آمادهسازی نمونه از روش خاکستر خشک Dry Ash استفاده شد و نمونهها را به سل دستگاه تزریق و جهت رسم منحنی کالیبراسیون از روش اضافه کردن استاندارد ادیشن (در هر مرحله سه مرتبه) استفاده شد. میانگین غلطت روی، مس، سرب و کادمیوم با استفاده از نرم افزار SPSS دادهها پردازش گردید.<br /><strong>نتایج:</strong> برای نمونههای ماست و دوغ به ترتیب غلظت میانگین روی56/4± 08/27 و53/1 ±72/8 µg/l، برای مس70/0± 94/4 و 59/0±21/3 µg/l، برای کادمیوم 73/0±34/6 و 64/0±05/4µg/l و برای سرب 69/0±84/4 و62/0±09/3 µg/l بهدست آمد که بر اساس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ((FAO و سازمان بهداشت جهانی ((who و وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکاUSDA غلظت تمامی فلزات پایین تر از میزان مجاز اعلام شده و همچنین اختلاف معنیداری هم بین غلظت نمونههای ماست و دوغ مورد مطالعه وجود ندارد نداشت (05/0 <em>p</em>value>).<br /><strong>نتیجهگیری:</strong> با توجه به مصرف روزافزون محصولات لبنی ماست و دوغ در سبد غذایی خانوار و نقش جدی آن در تغذیه روزمره، بنابراین بررسی و کنترل کیفی عناصر ریزمغذی روی و مس و آلایندههای سرب و کادمیوم ضروری به نظر می رسد.https://jh-per.halal.ac.ir/article_136313_9f540d58e41c4270c02227545817a76b.pdf