نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1
معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
3
دانشیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
4
سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
5
گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم ;پزشکی تهران
چکیده
برچسب گذاری مواد غذایی از جمله موارد ضروری در آگاهی دادن به خریدار در هنگام خرید است. افراد با توجه به شرایط متفاوت جسمانی خود نیازهای متعددی برای دقت به محتویات و برچسبهای مواد غذایی مصرفی خود دارند. با توجه به گسترش استفاده از محصولات بسته بندی شده، بالا رفتن فرهنگ مردم و توجه به سلامت جامعه، برچسب گذاری ابزاری مهم جهت اطلاعرسانی به مصرفکنندگان و سنجش سلامت محصولات محسوب میشود که باید بهنحو مطلوب و با کارایی بالا مورد استفاده قرار گیرد تا نقش به سزایی در کاهش بیماریهای غیرواگیر ایفا نمایند. پژوهش حاضر در قالب یک مطالعه کتابخانهای و با استفاده از مقالات مرتبط در بانکهای اطلاعاتی و موتورهای جستجو انجام شدهاست. همچنین قوانین و مقررات برچسب گذاری در کشورهای کانادا، انگلستان، ژاپن، استرالیا و نیوزیلند، افریقایجنوبی، امارات، مالزی، ترکیه، اتحادیه اروپا و کدکسغذایی بررسی و با ضوابط موجود در ایران مقایسه شد. نتایج این مطالعه نشان داد که حدود 90% قوانین بینالمللی بررسیشده مرتبط با برچسب گذاری در کشورهای مختلف، با ایران مطابقت دارد. بر اساس مطالعات پیشین با توجه به فراوانی اطلاعات مندرج، محدودیت زمانی در هنگام خرید فرآوردههای غذایی از یک سو و ناخوانا بودن برخی اطلاعات در برچسب ها و مخدوش شدن آنها و همچنین غیر قابل فهم بودن اطلاعات، دستیابی به اهداف سیاست برچسب گذاری حاصل نشدهاست. این مطالعه لزوم وجود یک طرح منسجم و ضرورت یکسان سازی برچسب های تمامی محصولات غذایی را برای جلوگیری از سردرگمی و بلاتکلیفی مصرف کننده در حیطه برچسب های غذایی آشکار می کند.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Investigating the Compliance of Food Labeling Requirements and Rules in Leading and Islamic Countries with Iranian Rules (A Comparative Study)
نویسندگان [English]
-
Mohaddeseh Asafari
1
-
Hedayat Hosseini
2
-
Mohammad Hozoori
3
-
Haleh Samiee
4
-
samane samiee
5
1
Deputy of Food and Drug, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran
2
2- Professor of Food Sciences & Technology, Publication of National and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
3
3- PhD, Associate Professor of Nutritional Sciences, Department of Family and Community Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
4
Food and Drug Administration, Tehran, Iran
5
5- MSc, Department of Environmental Health, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
چکیده [English]
Food labeling is the most of essential data to consumers. The different physical conditions, due to people demand variety of contents and information on labels. Growing use of packaged products, the growth of people's culture and tending community with health, labeling is a significant instrument to inform consumers that it should be optimally and efficiently utilized. In this review study the laws and rules of labeling in Canada, England, Japan, Australia and New Zealand, South Africa, the European Union and comission Alimentarus codex were surveyed and compared with rules in Iran. The result shows that 90% of international laws on food labeling in different countries have adopted with Iran and according to previous studies, there are the abundance of information, insufficient time to read and search for information at the time of purchase, the illegibility of some information on the labels and their distortion, incomprehensibility of the information. Food label is a tool for evaluation the quality health of products and will act as a part in decrease non-communities diseases. This study shows that there is a necessity for coordination in design food labeling in all of the products to avoid of confusion consumer’s in the area of food labels.
کلیدواژهها [English]
-
Food labeling
-
Health promotion
-
Regulations and Requirements
-
Healthy food
-
Food policy