گواهی حلال بودن غذای مبتنی بر حشرات: یک اعتبار (نقد)

نوع مقاله : مقاله مروری

نویسندگان

1 گروه حشره شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

2 مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، انستیتو بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

3 مدیر حوزه علمیه شفق، مرکز مدیریت و خدمات حوزه علمیه قم، قم، ایران.

چکیده

سابقه و هدف: در سال 2013، سازمان ملل برای خنثی کردن پیش‌بینی کمبود جهانی مواد غذایی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای شروع به ترویج مصرف حشرات به عنوان منبع جایگزین غنی از پروتئین و مواد معدنی کرد. در نتیجه، حشره‌خواری یا مصرف حشرات انگیزه بیشتری پیدا می‌کند و تخمین زده می‌شود که بازار جهانی حشرات خوراکی تا سال 2023 به 1.2 میلیارد دلار برسد. با این حال، در حالی که تعداد بیشتری از حشرات به طور فزاینده‌ای در سراسر جهان به بخشی از غذاهای فرآوری شده تبدیل می‌شوند، نهادهای صدور گواهینامه حلال موضعی واحد بر روی «حلال» بودن حشرات و عصاره‌های آنها ندارند. هدف این مقاله کنار هم قرار دادن دیدگاه‌های دانشمندان چهار مذهب سنی (مکتب‌های قانون کانون اسلامی) در مورد مصرف حشرات و استفاده از نظریه‌های زبانشناسی قرآن و عبارات اسلامی در ساخت چارچوب نظری بر این موضوع است.
نتایج: تحلیل گفتمان انتقادی (CDA) به‌عنوان یک روش تحقیق که کل فرآیند تحقیق را راهنمایی و هدایت می‌کند، تصویب شد، در حالی که تحلیل محتوا همچنان روش اصلی تحقیق است.
نتیجه‌گیری: شامل فاکتورهای مربوطه‌ای است که باید هنگام تأیید حلالیت مواد غذایی مبتنی بر حشرات در نظر گرفته شود. تازگی و سهم این مقاله در افشای محیط فرهنگی است که احکام دانشمندان کلاسیک را در مورد مصرف حشرات آگاه می‌کند، که بعداً منادی اختلافات بین نهادهای صدور گواهینامه حلال معاصر شد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

HALAL CERTIFICATION OF INSECT-BASED FOOD: A CRITIQUE

نویسندگان [English]

  • Ebrahim Abbasi 1
  • Hamzeh Alipour 2
  • mozaffar vahedi 1
  • Mostafa mosashoar 3
1 Department of Medical Entomology, School of Health, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
2 Research Center for Health Sciences, Institute of Health, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
3 Director of Shafaq Seminary, Qom Seminary Management and Services Center, Qom , Iran.
چکیده [English]

Background and objective: In 2013, the United Nations began promoting insect consumption as a rich alternative to protein and minerals to counteract global food shortages and reduce greenhouse gas emissions. As a result, insectivore (or insect consumption) is becoming more motivated, and the global food insect market is estimated to reach $ 1.2 billion by 2023. However, as more insects are increasingly becoming part of processed foods around the world, solvent certification bodies do not have a single position on the "solubility" of insects and their extracts. The purpose of this article is to bring together the views of scholars of the four Sunni religions (schools of law of the Islamic Center) on the use of insects and the use of linguistic theories of the Qur'an and Islamic expressions in constructing a theoretical framework on this issue.
Results: Critical Discourse Analysis (CDA) was adopted as a research method that guides the entire research process, while content analysis remains the main research method.
Conclusion: includes relevant factors that must be considered when confirming the solubility of insect-based foods. The novelty and contribution of this article are in exposing the cultural environment that informs the rulings of classical scientists about the use of insects, which later became the harbinger of disputes between contemporary halal certification bodies.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Insects
  • food
  • Halal
  • Islamic